Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.15 Dumbó (am. családi film, fantasy); 16.30 Így neveld a sárkányodat 3. (am. animációs, családi film, m. sz.); 18.30 Amit a férfiak akarnak (am. romantikus vígjáték); 18.30 Az ember, aki megölte Don Quijotét (sp.–fr.–ang. kalandfilm); 20.45 Zöld könyv – Útmutató az élethez (am. életrajzi dráma); 21.00 Bazi nagy francia lagzik 2. (fr. vígjáték).

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 18 órától a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban mutatják be Székely Árpád Erdélyi-Alpok 3. (Dél-erdélyi épített örökség) című kötetét. Az Erdélyi-Alpokat ismertető sorozat újabb, harmadik kötete a dél-erdélyi területek épített örökségét öleli fel: a részletes, képes összefoglalás 131 településre és helyszínre terjed ki az egykori Hunyad és Fehér vármegyékben, továbbá Fogaras- és Királyföldön. A román kori, gótikus és reneszánsz templomok, várak és kastélyok uralják a kötetet, a bemutatás gyakran összehasonlításon és csoportosításon alapszik. Különös figyelem övezi a középkori magyar vonatkozású műemlék épületeket, továbbá az egykor szászok lakta Királyföld számos erődtemplomát.

* Április 4-én, csütörtökön 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében Simó Márton Mi, székelyek és román barátaink. Interjúk, dokumentumok és vallomások az együttélésről című, magyar és román nyelven megjelent köteteit mutatják be. A kötetek szerzője író, költő, szerkesztő, civil aktivista, a Hargita Népe munkatársa, akivel Szonda Szabolcs író, műfordító beszélget.

HANGVERSENY

Ma 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében Szerelemnek szép rózsája címmel tart ünnepi hangversenyt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tizenöt éves Gyűszűvirág régizene-együttese. Zenei vezető: Sebestyén Lajos.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük