Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Riportpályázat

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) riportpályázatot hirdet Magyarok a román nemzetállamban címmel.

Irányadó kérdéskör: Milyen következményekkel járt Erdély Romániához csatolása az itteni magyarokra nézve? Hogyan ítélik meg a jelenlegi helyzetüket? Miként viszonyulnak a szülőföldhöz és a nemzeti önazonossághoz? Van-e közösségi jövőképük? Látnak-e megoldást gondjaikra és miként lehetne azt megvalósítani?

Bárki pályázhat életkortól, lakhelytől és állampolgárságtól függetlenül. Benevezni csak eddig meg nem jelent írásokkal lehet. A riportnak a megadott témát kell feldolgoznia, terjedelme nem haladhatja meg a tízezer betűhelyet. Az íráshoz nyolc, a tartalomhoz szorosan kapcsolódó fényképet is kérünk.

A beérkezett pályaműveket öttagú szakmai testület bírálja el, amelynek elnöke Farkas Árpád Kossuth díjas író, költő, műfordító, tagjai pedig Farcádi Botond, a Háromszék főszerkesztője, Galbács Pál, a SZMÚE alelnöke, Karácsonyi Zsigmond, a Népújság főszerkesztője és Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője.

A pályázati eredményt 2019. január 14-én, hétfőn tesszük közzé. Az első helyezettet 500 (ötszáz), a második helyezettet 250 (kétszázötven), a harmadik helyezettet pedig 150 (százötven) euróval díjazzuk. A nyertes pályamunkák a Brassói Lapokban, valamint a Hargita Népe, Háromszék, Népújság és Székely Hírmondó megyei napilapokban jelennek meg.

A pályaműveket 2018. december 14-ig fogadjuk el PDF-formátumban, egy szintén PDF formátumban megírt levél kíséretében a bezo59@freemail.hu e-mail-címen, részletes tájékoztató is itt kérhető Bedő Zoltán SZMÚE-elnöktől.

Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük