Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ösztöndíj nagycsaládos diákoknak

Ösztöndíj nagycsaládos diákoknak Közérdekű

A kovásznai székhelyű Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete idénre is kihirdette a nagycsaládban (minimum 3 gyerek egy háztartásban) élő középiskolások és egyetemi hallgatók részére az ösztöndíjat, melyre február 7-ig lehet jelentkezni.

Az ösztöndíjra olyan székelyföldi nagycsaládból származó diákok jelentkezését várják, akik Romániában nappali tagozaton, közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulnak lakhelyüktől különböző településen és tanulmányaik folytatásához anyagi segítségre van szükségük. A középiskolás diákok esetében kizáró jellegű a magyar tannyelvű oktatásban való részvétel.

„Az ösztöndíj a 2022–2023-as tanévre vonatkozik, az első félévre vonatkozó ösztöndíjrészt 2023 februárjában folyósítjuk, a második félévi ösztöndíjat pedig 2023 júniusában küldjük a megadott számlaszámokra. Egyetemi hallgatók esetében az éves ösztöndíj 1500 lej, középiskolásoknak 750 lej” – áll az egyesület felhívásában.

A tanulmányok folytatása esetében, a tanulmányi eredmények függvényében, az ösztöndíj hosszabbítható, de a pályázati űrlap kitöltése évente kötelező. A pályázatok benyújtásának határideje február 7. Az eredményekről e-mailben értesítik a pályázókat legkésőbb február 20-ig.

Az elbírálás során előnyben részesítik a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete tagjait, a jó tanulmányi eredményeket, a háromnál több testvért (beleértve a pályázót is), illetve ha egy időben több testvér is otthonától távol tanul. Kizáró ok, ha nem nagycsaládból származik a diák/hallgató, ha lakhelyével azonos településen végzi tanulmányait, illetve a hamis vagy félrevezető információk közlése.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok listája és egyéb tudnivalók megtalálhatóak a http://tundervar.sic.hu honlapon.

Fotó: depositphotos.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük