Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jelentős önkormányzati támogatás a kórháznak

Kézdivásárhely Városi Tanácsa 2020. április 24-én, rendkívüli tanácsülés keretében csoportosított át egy jelentős összeget a kézdivásárhelyi városi kórház részére. Az összeget a kórházi személyzet tesztelésére, védőfelszerelésre, fertőtlenítőszerekre és orvosi eszközökre költi az egészségügyi intézmény.

Hirdetés
Hirdetés

A pénteki, világhálón megtartott tanácsülést követően Bokor Tibor polgármester úgy fogalmazott, „a kórházak alkalmazottai az első vonal első vonalában dolgoznak több mint egy hónapja, legjobb tudásuk szerint, fáradhatatlanul segítenek a betegeken, sokszor úgy, hogy saját családjukat sem látják. Nincs elég szó, hogy megköszönjük nekik ezt az áldozatos munkát, viszont tettekkel mi is tudunk segíteni. A kézdivásárhelyi kórháznak most nagyobb szüksége van az önkormányzati forrásokra, mint valaha, így nekünk kötelességünk előteremteni a szükséges anyagi támogatást” – nyomatékosított az elöljáró.

A költségvetés-módosítás egészségügyi eszközök beszerzését takarja, most összesen 315.000 lejt csoportosítottak át a rendezvényekre, kulturális pályázatokra és egyházi támogatásokra szánt keretből. Ez automatikusan azt jelenti, hogy a város önkormányzata idénre már nem tervezi semmilyen kulturális rendezvény megszervezését és/vagy támogatását, a megszokott formájában elmarad az Őszi Sokadalom is. Továbbá, ez a döntés azt is jelenti, hogy a kulturális pályázatokat is felfüggesztették.

Bokor Tibor polgármester tételesen kifejtette, hogy a kórháznak átcsoportosított összeg mire szükséges: 100.000 lejt az alkalmazottak tesztelésére fordítanak (ebből most 30.000 lejt adnak a kórháznak, 70.000 lejt már korábban átutaltak az intézménynek), 200.000 lejt védőfelszerelésre költenek, 60.000 lejt fertőtlenítőszerekre fordítanak, és 25.000 lejt költenek orvosi eszközökre. Az önkormányzat további 51.990 lejt költ a városi kórházra, ebből 25.000 lejt Kovászna Megye Tanácsa biztosít. Ezt a pénzt orvosi gépek megvásárlására irányítják.

Bokor Tibor azt is közölte, hogy 221 koronavírus tesztet végeztettek el, ezek közül mindegyik negatív lett, így továbbra sincs fertőzött Kézdivásárhelyen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük