Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hálából az idősekért – Szent Erzsébet-gyűjtés

A Gyulafehérvári Caritas idén november 20-án ünnepli védőszentjének, Árpád-házi Szent Erzsébetnek ünnepét. A szeretetszolgálat nem véletlenül választotta pártfogójának II. András magyar király lányát. Erzsébet imádságos lelkülete, az emberek testi-lelki szükségletei iránt érzékeny, betegeket gyógyító, szegényeket segítő személyisége példaértékű a Caritas valamennyi munkatársa számára.

Erzsébet egy alkalommal leprás koldust fogadott otthonában, megfürdette, bekötözte sebeit, és mivel nem volt hol elhelyeznie, hitvesi ágyába fektette. Hazaérkező férje, Lajos őrgróf felelősségre akarta vonni őt túlzottnak vélt tettéért, de amikor belépett a szobába, látomása támadt: a szenvedő Krisztus nézett rá a hitvesi ágyból. Lajos térdre borult, hálát adott, és csak annyit mondott Erzsébetnek: „Máskor is fogadj a házban ilyen vendéget.”

Valahányszor halljuk a történetet, megrendít, cselekvésre késztet bennünket. Beteg, szegény emberekkel naponta találkozunk. Szembetűnő a fizikai szükség, de lelki gondokkal terhelt, békében és örömben szegény emberek hangtalan segélykiáltásaival szembesülünk. Látjuk, hogyan magányosodnak el csak azért, mert fehér a hajuk, ráncos a bőrük, lassú a járásuk, és talán a gondolkodásuk is. Értük gyűjtünk most. Hálából, amiért felneveltek, tanítottak, szerettek minket. Az elismerés kifejezésének sok útja van. Vannak gyerekek, aki rajzolnak. Fiatalok, akik közelebb húzódnak a karosszékhez. Felnőttek, akik hazalátogatnak. Emberek, akik adományoznak.

Adományozni november 20-án, vasárnap lehet a főegyházmegye templomaiban, majd a Caritas-székhelyeken, illetve online a szervezet honlapján (caritas-ab.ro/segitek/).

(Caritas-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások