Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legnagyobb érték: a gyerek

A tizenötödik tusványosi Keskeny utas sátorprogram utolsó előadása méltó lezárása volt a tizenöt évnek. A sátorban Gyermekeink szemünk fénye címmel Gui Angéla jótékonysági események szervezője és Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke beszélgettek, Bardócz Csaba, a Keskeny út sátor szervezőjének moderálásával.

„Sorsát csak az vetheti le, aki azt teljes egészében magára veszi. Alázat. Áldozat. Szolgálat. Türelem.” Hamvas Béla szavai tökéletes képet adnak arról az emberről, aki példaként áll előttünk, Böjte Csabáról. Ez az ember pontosan tudja azt, hogy milyennek kell lennie, hogyan kell viselkednie ahhoz, hogy Istennek tetsző legyen mindaz, amit mond, gondol és cselekszik; végtelen szeretettel beszél a gyerekekről, akik az igazi értékek az élet(é)ben.

Minden ember számára van valami, ami a szívének kedves. Amit örömmel gyűjt. Mások szalvétákat, muzeális tárgyakat, különböző népviseleteket vagy épp bélyegeket gyűjtenek. Ő nem. Ő gyerekeket gyűjt. Hiszen a tárgyak csak tárgyak, a gyerekek ennél sokkal többek: lelkek.

A gyűjtőkről azt kell tudni, hogy egy bizonyos idő után nem ők keresik meg a gyűjthető tárgyakat, hanem fordítva. Ez nála is így van. A gyerekek találják meg őt, ők keresik fel. De ki is ez az ember valójában? Mintegy hatezer gyereke és több mint ezer unokája van, huszonhat éve foglalkozik árva és szegény sorsú gyerekek befogadásával. Segít elindulni az életben, mutatja a helyes irányt, kijelöli számukra az ösvényt, és ami a legfontosabb: szereti őket. Teszi mindezt úgy, hogy odafigyel a környezetre és a testi/lelki épségére. Emellett tanácsokat ad azoknak az embereknek, akiknek erre szüksége van. Az alázat szerves része életének.

(Keskeny út sajtószolgálata)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük