Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Várják a jelentkezőket

Várják a jelentkezőket Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a Tega Rt., és az AMY Gazdátlan Ebekért Egyesület új kezdeményezést indítanak Sepsiszentgyörgyön és a hozzá tartozó településeken a kutyák sterilizálása és a kóbor állatok számának csökkentése érdekében.

Máthé László, a Tega Rt. igazgatója lapunknak elmondta, szeretnék megakadályozni azon kutyák szaporulatát, amelyek kölykei kóbor állatokká válnának.

– A sepsiszentgyörgyi önkormányzat, az AMY Egyesület és mi, a Tega Rt. szeretnénk minden egyes ilyen kutyust sterilizálni, chipezni, és úgy juttatni vissza a tulajdonosnak. Kiszállnánk a helyszínre, elvennénk az állatot, bevinnénk a rendelőbe, megműtenénk, és haza szállítanánk. Természetesen, ha a gazdi is szeretne jönni, akkor vinnénk őt is – tette hozzá.

Mint mondta, a projektet a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal finanszírozná, a Tega és az AMY feladata a műtét lebonyolítása, illetve a szállítás.

Hirdetés
Hirdetés

„A sterilizálás finanszírozva van, tehát a gazdának semmit nem kell fizetnie, sőt, ha a kutya még nincs beoltva, illetve mikrocsipelve, akkor ezzel az alkalommal azt is elvégezzük ingyen. Azoktól, akiknek nincs lehetőségük elszállítani a kutyust, mi, az AMY és a TEGA, átvesszük eme feladatot… tehát jelentkezzenek” – hirdeti bejegyzésében az AMY Egyesület a Facebook-oldalán.
Máthé László elmondta, jelenleg szeretnék felmérni a terepet, hogy mégis hány embert érdekelne az ingyenes műtét, mert ennek függvényében tudnak később szervezkedni. – A műtéteket majd hétvégéken szeretnénk megoldani, előzetes bejelentkezés alapján – tette hozzá.

Jelentkezni telefonon a 0732.717.185-ös (9–15 óra között) és a 0721.384.068-as (18–20) számokon lehet hétköznapokon, hétvégén pedig e-mailben a menhely_adapost@tega.ro, valamint az asociatia.amy@gmail.com címeken.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük