Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vargyasi munkálatok

Vargyasi munkálatok Kovászna megye

Vargyason még folyamatban van a szennyvízvezetékek lefektetése, Imets Lajos polgármester szerint előreláthatólag őszig eltartanak a vele való munkálatok. A Felsőrákos irányában található szennyvíztisztító 90%-ban már készen van, úgyhogy a községnek ez az infrastrukturális beruházása is lassan a vége fele közeledik.

Hirdetés
Hirdetés

De nem lehet megszusszanni, ugyanis kezdődik egy másik nagy munka is, éspedig a 131-es megyei út felújítása, mely a megyének egyik igen fontos, Erdővidék modernizációját érintő projektje. Vargyas falu különösen érintett ebben, hiszen ez a megyei út végigszeli a falut, és ahogy a polgármester is mondta, nem csak aszfaltozás lesz, hanem a sáncok, járdák is megújulnak az építés során.
– A mellékutcák kavicsozására később kerül sor, amikor ott is készen leszünk a kanalizálással – vetítette előre az elöljáró.

Információk szerint a megyei útnak több kivitelező is nekifog, a székelyudvarhelyi Viaduct Kft., a Kovászan Út és Híd Rt. és egy brassói cég is érdekelt különböző szakaszokon. Mint ismeretes, ezt az utat Baróttól a Hagymás-tetőn található megyehatárig javíttatja fel Kovászna Megye Tanácsa, onnan tovább a két megye közötti korábbi megállapodás értelmében Hargita Megye Tanácsa modernizál az Oklánd–Homoródszentmárton– Felsőboldogfalva szakaszon, ahol a 131-es megyei út csatlakozik a 137-es, Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő megyei úthoz. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások