Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tűzoltók segítségével hozta világra gyermekét egy esztelneki nő

Tűzoltók segítségével hozta világra gyermekét egy esztelneki nő Kovászna megye

Nem mindennapi feladatot kellett teljesíteniük kedden a kézdivásárhelyi tűzoltóknak. A SMURD rohammentőn szolgálatot teljesítő három tűzoltót egy terhes nő kórházba szállításához riasztották Esztelnekre, a szülés azonban még a helyszínen beindult.

Hirdetés
Hirdetés

A Szőcs Olivér, Balogh Tihamér és Ráduly Lajos tűzoltókból álló egységet éjfél után riasztották a felső-háromszéki községbe, ahol egy vajúdó, 19 éves nő várta a kórházba szállítást. A rohammentő egység gyorsan a helyszínre érkezett, ám amint hordágyra fektették a nőt, beindult a szülés, és a három tűzoltó segítségével egészséges kislányt hozott a világra.

Miután megbizonyosodtak róla, hogy az anya és az újszülött állapota stabil, a tűzoltók a kézdivásárhelyi kórházba szállították őket és átadták az orvosoknak.

Mint kiderült, a 19 éves nő már a harmadik gyermekének adott életet, de először szült ilyen különleges körülmények között.

Az eset a kézdivásárhelyi tűzoltók számára is premier volt, hét éves rohammentő-szolgálatuk alatt sosem kellett még szülést levezetniük – számolt be a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

(ISU Covasna)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások