Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tűzhelyen felejtett serpenyő okozott tüzet Sepsiszentgyörgyön

Tűzhelyen felejtett serpenyő okozott tüzet Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Két tűzesethez is ki kellett kivonulniuk szombaton a háromszéki tűzoltóknak. Sepsiszentgyörgyön egy tűzhelyen felejtett serpenyő, Bodzafordulón egy kazán miatt lobbantak fel a lángok – számolt be a Kovászna megyei tűzoltóság.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi tűzoltóegység két esetkocsival, egy magaslati mentésre alkalmas járművel és egy rohammentővel vonult ki egy megyeszékhelyi tömbházlakásban keletkezett tűzhöz. A mentőcsapatokat a helyszínen sűrű füst fogadta, amely, mint kiderült, egy tűzhelyen felejtett serpenyőtől származott.

A tűzoltók kimenekítettek a lakásból egy 66 éves, oxigénkészülékre kötött férfit, akit aztán a mentősök stabil állapotban szállítottak a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályára. A tűzoltók a füsttel elárasztott helyiségek kiszellőztetése érdekében is beavatkoztak, a tömbház kiürítésére nem volt szükség.

A bodzafordulói tűzoltókat egy helybéli lakóház pincéjében keletkezett tűzhöz riasztották, a helyszínre két esetkocsival érkezetek ki. A tűzeset nyomán – melyet a forró parázs okozott – a pincében található kazán vált a lángok martalékává.

Képünk illusztráció.

Fotó: Gábos Albin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük