Felhívás!

Tovább vándorolt a bölcső

Tovább vándorolt a bölcső Kovászna megye

Vasárnap az erdőfülei református templomban, maghatóan szép ünnepség keretében újabb vándorbölcsőt adtak át, ezúttal egy fiatal, első gyermeküket váró, helybéli házaspárnak.

Az eseményen részt vett családjával együtt Sepsiszéki Nagy Balázs, a székelyföldi vándorbölcső program koordinátora is, aki ünnepi felszólalásában ezúttal is a gyermekvállalás fontosságát hangsúlyozta, ami megmaradásunk, jövőnk alapköve – mondta.

Az egyedien szép kivitelezésű, fehér színű vándorbölcsőt a magyar miniszterelnök felesége, Lévai Anikó indította útjára, és Erdővidéken immár a harmadik székely családot fogja szolgálni. 2018 augusztusában a bölcső Kisbaconba került, ahol a Benedek házaspár második gyermekét, Balázst ringatta egy darabig, majd 2019 novemberében a baróti Demeter család vette át a bölcsőt harmadik gyermekük, Soma Bendegúz számára. Több mint fél év után a bölcső ismét gazdát cserélt: most Erdőfülébe került egy fiatal házaspárhoz: Szőcs Szilárd és Editke első gyermeküket várják, aki – elmondásuk szerint – fiú lesz, és a Kálmán névre fog hallgatni. Életének első hónapjaiban őt fogja most Lévai Anikó bölcsője ringatni.
A bölcső átadása előtt Nagy Zoltán lelkipásztor kérte Isten áldását a fiatal házaspárra és születendő gyermekükre, majd a Kormos Egyesület kórusa dalokkal köszöntötte őket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.