Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tökéletes hely a kicsiknek

Tökéletes hely a kicsiknek Kovászna megye

Alsócsernátonban pénteken ünnepélyes keretek között átadták a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) keretében felújított óvodát.

A Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar előadása által keretbe foglalt esemény felszólalói, Kovács Ödön megyemenedzser, Bartók Enikő tanfelügyelő, Rákosi Árpád polgármester, Virág István iskolaigazgató és Takács Lajos református lelkész egy emberként a Total Project tervei alapján a Baumeister építkezési vállalat által felújított tanintézet jelentőségét hangsúlyozták. Kovács Ödön az öt év alatt megvalósult beruházás részleteibe nyújtott betekintést a jelenlévőknek, hangsúlyozva, egy ilyen közepes méretű fejlesztési projekt lefutási ideje az ötlettől a megvalósításig minimum öt év. Megjegyezte, Bölöni Dávid egykori polgármester tette meg az első lépéseket, majd Fábián Sándor al-, illetve megbízott polgármester, és a jelenleg tisztségben levő Rákosi Árpád elöljáró is megtett minden tőle telhetőt a sikerre vitele érdekében. Az egyazon projekt részeként megújuló az alsócsernátoni iskola épületéről is szólt. „Itt állunk egy gyönyörű épület előtt, és reméljük, egy év múlva ugyanez történik az iskolánál is” – summázott.

Hirdetés
Hirdetés

Rákosi Árpád polgármester a két épület mintegy ötmillió lejből történő felújítása kapcsán megjegyezte, az összeg jelentős hányadát a helyi önkormányzat vállalta magára. „Ez nem kis terhet ró a község költségvetésére, de minden elköltött lej a legjobb helyre kerül. A legjobb befektetés, hiszen a jövőnk zálogát jelentő gyerekeinkről van szó”, hangsúlyozta, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt öt évben a beruházás megvalósításáért munkálkodtak. „Felemelő érzés egy óvodát felavatni, mert nem pusztán egy építményről van szó, hanem helyi emberek, férfiak és nők, családapák és -anyák, idősek és ifjak reménységének, hitének kézzelfogható bizonyítékáról”, vélekedett.

Virág István intézményvezető megjegyezte, mosoly, hála és öröm jut eszébe, akárhányszor a megújult épületre néz. „Örömünnep ez a mai községünk polgárainak és minden olyan embernek, aki szereti a szépet. Egy olyan épületegyüttes avatóján veszünk most részt, ami a felnövekvő nemzedékek életében jelentős szerepet fog játszani. A nevelő-oktató tevékenység legfontosabb része a pedagógus és a gyermek találkozása. De nem elhanyagolható a környezet, ahol ez megtörténik. Ma egy olyan tér nyílik meg az óvodások előtt, amely minden követelménynek eleget tesz. Az új, fénnyel teli termekkel, praktikus beosztással, igényes kivitelezéssel megvalósított ovi pont olyan hely, ami ideális a kicsiknek, ahol megfelelő környezet hat az érzelmi, értelmi és esztétikai fejlődésükre”, hangsúlyozta. Takács Lajos áldása után a jelenlévők kívül-belül megcsodálhatták a megújult óvodát, majd a rendezvény szeretetvendégséggel ért véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 13., 9:37
    ÉRTÉKELÉS: -8

    Ha a fiataljaink a megelhetesi lehetosegek miatt kulfoldre koltoznek akkor minek uj ovoda es iskola uraim??? Azert hogy egy bizonyos ceg zsebre tegye a jo summat es par ev mulva lakat kerul a letesitmenyre! A sok penzt inkabb munkahelyek letesittesere kellene kolteni, hogy fiataljaink ithon kereshessek meg a mindennapit es utanna is elerne az ilyen befektetesek elinditasa!!!