Felhívás!

Csomakőrös első testvértelepülése

Csomakőrös első testvértelepülése Kovászna megye

Ünnepi tanácsülést tartottak pénteken Kovásznán, amelynek egyetlen napirendi pontjaként Csomakőrös és a magyarországi Nyírkércs elöljárói aláírták a testvértelepülési szerződést. Csomakőrösnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község az első testvértelepülése.

A rendkívüli tanácsülésen a helyi tanácsosok mellett jelen voltak Nyírkércs elöljárói is, Rostás János Tibor polgármester, Szilágyi Zsolt alpolgármester, valamint Csonka Tibor református tiszteletes és Tóth Bertalan egyházközségi gondnok. Mielőtt a polgármesterek aláírták volna a szerződést, az elöljárók röviden ismertették kapcsolatuk kialakulásának mikéntjét.

Csomakőrös részéről Bende Tamás lelkész szólt az egybegyűltekhez, kiemelve, hogy a Kovásznához tartozó falunak eddig még nem köttetett testvértelepülési szerződése egyetlen községgel, faluval sem. „Kovásznának több magyarországi város is hivatalosan bejegyzett testvértelepülése, látjuk, hogy nagyon jó közösségi és személyes kapcsolatok alakultak ki ezek kapcsán, viszont a csomakőrösi emberek ezekbe a kapcsolatokba nagyon nehezen tudnak becsatlakozni. Ezért tartjuk fontosnak, hogy legyen egy olyan kapcsolat, amit magunkénak tudhatunk” – hangsúlyozta, megköszönve Rostás János nyírkércsi polgármester kezdeményezését és a helyi vezetők támogatását.

A továbbiakban Jeszenovics Albert tanácsos mondta el, hogy a baráti kapcsolat a két település között már hosszú ideje létezik, kifejezve reményét, hogy ezáltal szorosabbá alakulhat. A vendégek részéről Rostás János polgármester köszöntötte a jelenlévőket, hangsúlyozva, hogy régi gesztusát, miszerint segítette a kovásznai iskolákat, továbbra is szeretné gyakorolni. Egy rövid vetített bemutatóval ismertette az általa vezetett település sajátosságait, majd Gyerő József polgármesterrel aláírták a szerződést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások