Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több támogatás zöldövezetek szépítésére

Több támogatás zöldövezetek szépítésére Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önkormányzata idéntől megduplázza a zöldövezetek szépítésére szánt összeget. A lakónegyedi zöldövezetenként 1500 lej helyett 3000 lej értékben lehet javakat igényelni.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala tizenegy éve támogatja a lakónegyedi zöldövezetek szépítését, idéntől 1 500 lej helyett legtöbb 3 000 lej értékben igényelhetnek javakat a lakótársulások, lakóközösségek vagy azon személyek, akik a lépcsőházakhoz tartozó zöldövezeteket gondozzák. Előző évekhez hasonlóan, a keretösszeg 80 százalékát az önkormányzat, 20 százalékát pedig az igénylő állja. Egy 3 000 lejes igénylés például az önkormányzatnak 2 400 lejbe, az igénylőnek mindössze 600 lejbe kerül. Az igényelhető javak listája ugyanaz maradt, viszont az árak változtak tavalyhoz képest:

pad – 1050 lej/db.

díszfacsemete – 25 lej/db

cserje – 10 lej/db

élő sövény – 30lej/méter

különböző virágok – 2 lej/szál

fűmag – 22 lej/kg

kerítés – 78,50 lej/méter

termőföld – 60 lej/ m³

Hirdetés
Hirdetés

A pályázat benyújtása lépésről lépésre

A lépcsőházfelelős vagy az igénylő személy kiválasztja azokat a javakat, amelyekkel szépítené a lakónegyedi zöldövezetét, majd megírja a kérést, melyet a lakótársulás képviselője, elnöke jóváhagy.

A kérést legkésőbb április 30-ig benyújtja a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájába hétfőtől szerdáig 8-16 óra, csütörtökön 8-17 óra, pénteken pedig 8-15 óra között vagy elküldi online az info@sepsi.ro címre.

Az igénylőket a hivatal munkatársai levélben értesítik az elbírálásról. Pozitív elbírálás esetén az önrész értékét a Közpénzügyi Igazgatóságon (Olt utca 2. szám) szükséges befizetni vagy átutalható a RO02TREZ25621360250XXXXX számlaszámra is.

Az igényelt javakat a városi kertészetnél (Árkosi út 22. szám) vehetik át munkanapokon 9 és 11 óra között, felmutatva a kifizetési bizonylatot. Az átvétel pontos időpontját a jóváhagyást igazoló dokumentumban találják meg.

A javak szállítása és ültetése, padok, kerítés esetében felszerelése és karbantartása az igénylő feladata.

Fontos, hogy a kéréseket január elejétől április végéig lehet leadni, azonban nem érdemes utolsó percre hagyni, mivel a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetést jobban megsínylik.

További információkért a városi kertészet munkatársánál, Karácsony József Attilánál lehet érdeklődni a 0267.314.173-as telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások