Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 3 millió lejt oszt szét Kovászna Megye Tanácsa

Több mint 3 millió lejt oszt szét Kovászna Megye Tanácsa Kovászna megye

Ismét meghirdette Kovászna Megye Tanácsa a civil szervezeteknek és az egyházközségeknek szóló pályázatát. Idén is nyolc kategóriában lehet igénylést benyújtani, továbbra is kiemelt támogatást kap a táboroztatás, az ifjúsági pályázatok keretösszegét pedig 200 ezer lejre növelték.

Hirdetés
Hirdetés

Civil szervezetek, egyházak, ifjúsági és diákszervezetek, sportolók és egyesületek igényelhetnek támogatást többek között kulturális és szabadidős programok, rendezvények szervezésére, kiadványok megjelentetésére, népviselet, örökségvédelmi és sportprojektek résztámogatására, valamint egyházi ingatlanok karbantartására, restaurálására is.

„Az elmúlt évben 457 program valósult meg 3,15 millió lej értékben, idén pedig 3,2 millió lej keretösszeget fordítunk erre a célra, melyből 2 milliót egyházaknak, 400-400 ezer lejt kulturális és szabadidős programokra, 200 ezer lejt sporttevékenységek finanszírozására fordítunk. Az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelten támogatjuk a táboroztatást, szorgalmazva ezáltal a fiatalok körében a minőségi szabadidő eltöltését. Újdonság, hogy a tavalyi 150 ezer lejről idén 200 ezer lejre növeltük az ifjúsági alapot, hiszen egyre több, fiatalokat tömörítő szervezet nyújt be igénylést művelődési, oktatási-tudományos és szabadidős programok szervezésére. Ez esetben a legnagyobb megítélhető összeg 10 000 lej” – ismertette a kiírás részleteit Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Az elnök hozzátette: hangsúlyt fordítanak továbbra is az egyházak tulajdonában levő épített örökségek, templomok, valamint imaházak és közösségi házak felújítására, ugyanakkor a helyi igényeknek megfelelően temető karbantartásra is pályázhatnak mostantól az egyházközségek a működési és fenntartási költségek, valamint az általuk szervezett engedélyezett szociális és gyógyászati programok és kulturális-vallási múzeumok létrehozása mellett.

A pályázati kiírásnak megfelelően továbbá pályázni lehet művelődési, oktatási-tudományos, szabadidős programok és rendezvények résztámogatására. A megyei önkormányzat támogatja a Kovászna megyei értékek, a kulturális örökség megismertetését, megóvását célzó programokat. Továbbra is lehet pályázni a Székely Ruházati Alapoz hagyományőrzést szolgáló viselet elkészítésére, ugyanakkor finanszírozás igényelhető jeles kulturális évfordulókra szervezett programokra. Támogatják a települést, térséget, a megyét bemutató, népszerűsítő kiadványok megjelentetését, egyesületek sportprojektek társfinanszírozására pályázhatnak az egyéni és csapatsport területén.

Idéntől egy szervezet legtöbb két különálló, április 29-e és december 5-e között megvalósuló programot tartalmazó pályázatot nyújthat be március 22-án 12 óráig. A pályázati kiírás a kvmt.ro honlapon érhető el.

Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. február 24., 17:11
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Baróton a megyei tanács akkora gödröt ásatott a főút helyén, hogy száz év múlva sem lesz betömve. Az elnök kéne ott járjon mindennap szekerestől, lovastól, seggnyalóstól

 • User
  Dátum: 2024. február 26., 8:21
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hat segny….ja Baroton is akad eleg! A Polgarmestertol kezdve,aki anno fuggetlenkent huszarkodott,de ot is betortek ! Nem kell UDMR ,annelkul is lenne ilyen a voros,poros,koszos,munkalehetoseg nelkuli,felturt szetbarbolt utu bvarosunk! Szegyeljek a pofajukat a Megyei TANACSBAN ULO Barot varosi lakosokkal kezdve,majd a varositanacs tanacsosai es a nem Baroti lakos Polgarmester is! Menjen haza hagyaszkodjon Bacon kozsegben ha tud! Le vele eleg volt a szavalasbol,palyazgatasbol a mi penzunkre! Viheti a seg….loit is magaval!