Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szép erdélyi jövőt remélnek

Szép erdélyi jövőt remélnek Kovászna megye

Az Erdélyben 16 éve jelenlevő Eurotrade cégcsoport beköltözött a szépmezői ipari parkba, és ott nagy építkezésbe fogott. Szűcs Attila, a vállalkozás tulajdonosa, családja és számos meghívott vendég – Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Miklós Zoltán képviselő, Antal Árpád polgármester és Tamás Sándor megyetanácselnök – jelenlétében letette az alapkövet, ugyanis hamarosan a mélyépítési munkálatok végéhez érnek.

Hirdetés
Hirdetés

Magyarország legrégebbi járműkereskedő cége, a pénzügyi szolgáltatásokban, ingatlanfejlesztésben és megújuló energiatermelésben is érdekelt, 32 éves Eurotrade kamionforgalmazó 15 éve szereplője a háromszéki gazdasági életnek a Kökösben bejegyzett Danubius Truck cég által. Vezetői 2020-ban elérkezettnek látták az időt a terjeszkedésre, de Kökösben erre nem volt lehetőség. 2020 nyarán győzte meg Tamás Sándor a tulajdonost, hogy igényeljen területet az ipari parkban, mert a megye és a város mindenben támogatja a céget, és az remélhetően ki tudja használni majd a reptér, autópálya és a terelőút közelségéből adódó lehetőségeket. Így tehát az Eurotrade 50 éves koncesszióba vett 15 ezer négyzetmétert, és azon öt- állásos haszongépjármű-szervizbázist, emeletes irodaépület, raktárt húz fel – számolt be az előzményekről és a további tervekről Szűcs Attila igazgató a megnyitóünnepségen.

Az Eurotrade tevékenységi területét a továbbiakban elektromos buszok forgalmazására, kamion-márkaképviselet létesítésére, új és használt pótkocsik adásvételére, a Clark elektromos targoncák diszt-ribúciójára, napelempark építésére is kiterjesztené. Szépmezőn gumiszerviz és az autók műszaki ellenőrzését (ITP) végző állomás is lesz. Mindezek több vállalkozás kivitelezésében történnek, a beruházás összértéke pedig – bár eredetileg 400 millió forint, illetve 2 millió euró alatt volt – az utóbbi hónapok árrobbanása miatt megközelíti a 3 millió eurót, illetve meghaladja az 1 milliárd forintot. Ebben benne van a Közép-Európai Gazdaságfejlesztő Alaptól elnyert támogatás is, de nagy része, 75%-a saját befektetés. A szépmezői telephelyen kezdetben mintegy 20–25 főt foglalkoztatnak, ez a szám körülbelül 30–40 re rúg, amikor beindul az üzlet.

Az Istenre és keresztény hitére többször hivatkozó, a csíksomlyói búcsúra rendszeresen visszajáró nagyvállalkozó meggyőződését fejezte ki, hogy egyéni szinten a jól végzett munkával lehet szolgálni Isten dicsőségét, a magyar nemzet jövője attól függ, mennyire tudunk dominálni, helytállni a Kárpát-medencében.

Antal Árpád polgármester megköszönte Németh Zsoltnak, illetve a magyar kormánynak a vállalkozásokat támogató intézkedéseket, amely által sikerült a nemzetpolitikai együttműködést új szintre emelni, a sport és kultúra terén már régóta létező együttműködés után. Kiemelte azt is, hogy 2010 után a városban közel 6000 új munkahely született, és most is kell a cégek közötti versengés ahhoz, hogy versenyképes fizetéseket tudjanak adni a vállalkozások, ezáltal helyben tartsák az embereket.

– Szeretünk nemzetet építeni, szeretünk országot építeni – mondta a maga során Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, hangsúlyozva összetartozásunkat, Magyarország és Románia egymásrautaltságát és közös érdekeit is.

Ezután került sor az időkapszulának a beöntésére, majd Sógor Csaba református lelkész áldotta meg a vállalkozást. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. június 7., 15:40
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Antal Árpád polgármester nagyon jol tudja hogy a bereket illetoen nem vagyunk versenykepesek hiszen a Brassoi DEDEMAN is tobbet fizet az alkalmazotainak mind a Szentgyorgyi es igy tovabb holott a Sepsiszentgyorgyi koszponti piacon egy kilo paradicsom junius elejen 8-10 lej amikor Brassoba csak ugyanaz az aru 4 lejbe kerul es nem beszelek mas termekekrol es foleg a VISZONTELADOKROL – mivel helyi termelot nem nagyon lat a vasarlo.Aki termel az nem tud napokat es honapokat a piacon tolteni es arulni mert neki termelni kell.Igy valik Sepsiszentgyorgyi piac az egyik legdragabb zoldsegpiaca – es azert mert mi itt lakok eszt mind megengedjuk.Tehat az koszponti piacon nem tud az a szemely akinek van 10 tojasa arulni mert minden asztal mar reg kivan berelve a viszonteladok altal mar ev elejen.
  Koszonjuk RMDSZ mindeszt hogy megvalositotad es aszt is hogy egy kilo pityoka ara joval duplaja itt Haromszeken a pityoka szulofoldjen mind Bukarestbe.

 • User
  Dátum: 2022. június 8., 7:09
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nagy szavak, nagy igeretek, mar 33 eve ez megy, van az a mondas, a sok beszed, szegenyseg. Az a 20-30 munkahely egy 7x ezer koruli lakkosagu varosnal, hogy mondjam, hogy ne sertsem meg az urakat, pipe pu.c. A fizetesek itt haromszeken ugy alakulnak, hogy a fonokseg (jol)megvan fizetve, a munkas, a vegrehajto szemely fizetese bizony jol elmarad az orszagos atlagtol vagy egy nagyobb varosban ugyanazt a munkat vegzo dolgozo fizetesetol. A kovetkezo nagy befektetok tegyek koze a „versenykepes” jovedelmezest is. A befektetett osszeg megnot 50%-al, vajon az igert jovedelemek is nottek 50%-al?, hiszen mindenkinek megnotek a kiadasaik. Sok sikert kivanok a vallalkozashoz es remeljuk hogy az igeretek be is valosulnak.