Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szakmai napok a középiskolákban

Március 11-éhez, a nemzeti szakmai naphoz kötődően, illetve azt megelőzően Sepsiszentgyörgy több szakközépiskolájában tartottak mesterségekhez kapcsolódó rendezvényeket. A Berde Áron Gazdasági Líceumban is sürögtek-forogtak a jövendő mesterek.

Hirdetés
Hirdetés

Korábban már több iskola (Nicolae Colan, Ady Endre-iskola) nyolcadikosai ellátogattak a középiskolába, ahol elbeszélgettek a nagyobbakkal. Az általános iskolások a fodrásznak készülő tanulók kezére is rábízták magukat, így néhányan új frizurával mentek haza. A tizenegyedikesek egy olyan tesztet is megoldottak, amely rámutatott azon erősségeikre, képességeikre, amelyek alkalmassá teszik őket egy foglalkozásra.

Hétfőn Kelemen Tibor munkaügyi igazgató is beszélt a diákoknak a munkaerőpiac nyújtotta lehetőségekről és Popescu Marius szakoktatásért felelős tanfelügyelő is meglátogatta az iskolát. A szakácsnak készülő diákok egy klasszikus előételsort készítettek, ebben Moraru Katalin és Sorbán Gizella tanáraik elméleti és gyakorlati alapozása volt segítségükre. A gyermekek három hete praktizálnak, így vitte őket a lendület. Nagy szerencséjük, hogy az iskolának van egy jól felszerelt tankonyhája, és költségvetése is nyersanyagok beszerzésére.

Ahogy a tizedikes diáklányok, Sánta Boglárka és Bokor Imola elmondták, a crispy (kukoricapehellyel bundázott csirkehús) készítése különös figyelmet kívánt, mert a panírnak nem szabad leesni a húsról. Kívül ropogós, belül krémes fasírtjukat különösen sikerültnek minősítette Bakk Csaba, a Szent György-pince pincérje.

Kedden László Endre, a kereskedelmi kamara alelnöke, a Székelyföldi Turisztikai Klaszter elnöke látogatott a Berde Áron-líceumba: a turizmusban kihasználható lehetőségekről, illetve a diákoknak felkínált ösztöndíjakról beszélt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük