Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Szabad politikus vagyok”

A sajtó kérdéseit várta tegnap Balázs Attila, aki az EMSZ színeiben méretkezett meg Kézdivásárhely polgármesteri székéért, miután újfent köszönetet mondott azoknak, akik az alakulatára, illetve személyére voksoltak.

A kérdésre, hogy az eredmények tükrében lesznek-e tényleges változtatások, azt mondta, senki nem jelezte neki, hogy kilépne az alakulatból vagy lemondana valamely tisztségről.

Az újságírói felvetést megragadva, hogy született-e egyezség a kampányidőszakban a román pártszövetséggel, üzent közvetlenül Bokor Tibor polgármesternek.

Hirdetés
Hirdetés

– Semmilyen egyezség nem történt. Nem tudom, Bokor Tibor miért használt ilyen románellenes retorikát, és azt sem, miként számolták ki, hogy a román ajkúak kire szavaztak, én sem tudhatom, hiszen a voksolás titkos. Amennyiben mégis rám ütötték a szavazópecsétet, megköszönöm nekik, mondta, majd román nyelven folytatta: „nem volt semmiféle írott egyezség a románság képviselőivel, beszélgetések, tárgyalások voltak. Azt gondolom, személyes és politikai szinten is véget kell vetni az ilyen jellegű retorikának.” Innen ismét magyarul folytatta: azt akarják bemagyarázni az embereknek, hogy megegyezett Constantin Pătruval a Fortyogó ügyében, de nem volt semmi hasonló egyezség, hiszen nem is lehet. Az illető terület peres eljárás alatt van, abba semmiféle polgármester nem szólhat bele, a Fortyogó jelenleg a városé, és ahogyan a bíróság határoz, az a döntés lesz érvényes.

Leszögezte: a négy szakbizottságban az EMSZ-nek járó helyekhez ragaszkodnak, mindenképpen betöltik azokat.

„Szabad politikus vagyok, szabadon tudok dönteni, semmilyen szférától és senkitől nem hagyom magamat befolyásolni, bármilyen nagy céget vezessen is” – zárta a sajtótájékoztatót Balázs.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 1., 10:26
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Egyszerű számtan az egész. De hogy Atilla is értse, levezetem: Balázs Attilára leadott szavazatok száma 1446 (és nem 1886, ahogy ő írta, de hát látjuk, h nem barátai a számok), az EMSZ tanácsosi listájára leadott szavazatok száma: 1147, a román pártszövetség listájára leadott szavazatok száma: 335, ha ezt az utóbbi két számot összeadjuk, akkor látjuk, hogy az 1482. Ami 36 szavazattal több BA szavazatainál. Ergó, 299 román Balázs Attilára szavazott. A román szavazók 89%-a.
  Annyira nem volt egy jó jelölt, hogy a románok pajzsra emeljék, tehát látszik a konkrét megegyezés, a hazugság, félrevezetés.

 • User
  Dátum: 2020. október 1., 11:52
  ÉRTÉKELÉS: 11

  EMSZ=Erdelyi Mindenkivel Szovetseg , PeScula ujra bebizonyosodott, hogy ragalmazassal es hitvanysaggal nem lehet nyerni! Ha nincs epito , pozitiv javaslatod ne eroltesd tovabb, jobb, ha tenylegesen epitsz , teglabol es malterbol, amihez ertessz.

 • User
  Dátum: 2020. október 1., 13:53
  ÉRTÉKELÉS: -7

  „mindenkivel szovetseg”jelzo a legjobban az udmr-re ervenyes es jellemzo,csak vissza kell lapozni az elmult 30 eves tortenelmuket.Es mekkora dicsoseg hogy a lakossag 10-15% szavazataval lettel ujra polgarmester.

 • User
  Dátum: 2020. október 2., 15:25
  ÉRTÉKELÉS: 11

  „Szabad politikus vagyok, szabadon tudok dönteni, semmilyen szférától és senkitől nem hagyom magamat befolyásolni, bármilyen nagy céget vezessen is”- persze, és arról is tudsz dönteni, hogy milyen koncot vess a rajongóid közé, kinek a Facebook kommentjét töröld, mert nem ért egyet veled, kire nincs már szükséged, mert lejártak a választások, hogyan lázítsad a jelenlegi vezetőség ellen a város lakóit, stb. Kíváncsian foglak követni, hogy tanácsosként mit teszel majd meg, a sok igéreted beváltod-e?