Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sokak számára lejárt a karanténidőszak

Sokak számára lejárt a karanténidőszak Kovászna megye

Nagyrészt lejárt a karanténidőszak azok esetében, akik Sepsibodokra tértek vissza a külföldi munkáról. Fodor István polgármester azt mondja: egyetlen bodoki, oltszemi vagy zaláni sem bizonyult fertőzöttnek.

Hirdetés
Hirdetés

Sepsibodokra először 12 oltszemi roma tért vissza Németországból, őket Brassóból egyenesen a Rétyi-tó melletti szállodába vitték karanténba. Nekik „lejárt az idejük”, nem bizonyultak fertőzötteknek, egy részük már vissza is ment. Azután még jöttek, több mint húszan, nem csak cigányemberek, hanem magyarok is, ugyancsak Németországból, illetve többen az Egyesült Királyságból is.

– Jelenleg hét bodoki van hatósági karanténban: öten a kovásznai Dacia szállóban, ketten a sepsiszentgyörgyi öregotthon melletti volt „Konstrukcia”-szállóban. Hál’ Istennek eddig senki sem bizonyult fertőzöttnek, így aztán a községben sincs, aki terjessze a kórt. A vírus ugyan fékezi az embereket, de meg nem állítja: egy részük már visszatért nyugat-európai munkahelyére, mások pedig, akik nem a vírus elől menekültek haza, most mentek el, mert – mondják ők – még tavalyról szerződésük van – mondja Fodor István.

A polgármester szerint a község lakói közül az utóbbi időszakban mintegy százan vállaltak rendszeresen munkát külföldön. Ezeknek nagyjából fele most sincs az országban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük