Felhívás!

Átadás előtt a baróti tűzoltógarázs

Átadás előtt a baróti tűzoltógarázs Kovászna megye

Az új baróti tűzoltóállomás elkészültét már egy jó éve, hogy megsürgették az erdővidéki polgármesterek, de még a mai napig nem tudni, mikor adják át. Helyszíni szemlénk alapján azt mondhatjuk, hogy az épület már készen áll, de hogy mikor helyezik üzembe, az a jövő titka.

Az erdővidéki polgármesterek tavaly májusban tartott találkozójukon mindenesetre úgy fogalmaztak, az épület működését akár önkéntesekkel is el lehetne, illetve el kellene indítani azért, hogy Erdővidéknek is legyen egy olyan modern egysége, mely szakszerűen, hivatásszerűen léphet közbe tűz esetén. Az említett találkozón Simon András baconi polgármester fejezte ki nemtetszését azért, hogy az állomás majdani személyzeti összetételére vonatkozó feltételek „megrostálták” a helybélieket.

Tény, hogy erdővidéki fiatalok is jelentkezhettek volna hivatásos tűzoltónak, de nem tették. Valószínűleg hiányos román tudásuk miatt, ami azonban követelménynek számított. „Jövőt azonban csak igenekkel lehet építeni, nemekkel nem” – mondta akkor a megyetanácselnök. Egyelőre azt sem tudni pontosan, hogy kikkel indulna be az állomás működése, melynek átadását május közepére tervezték, ám „ha az szeptemberben legalább megtörténik, annak is örvendeni lehet” – fogalmazott Dénes Ildikó, a baróti Sürgősségi Esetek Szolgálatának vezetője.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 7., 16:06
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Rossz közérzetet kiváltó összeroncsolt, hitvány drótkerítés, elkészítetlen udvar, eldobált hulladék, szemét mindenütt. Úgy látszik, itt Baróton semmit se képesek egy nekifutásból, lendületesen véghez vinni. Elkezdik, félbehagyják, közben telik az idő, ami elkészült is, kezd kopni, romlani. Rossz gazdálkodás az ilyen!