Hirdetés
Hirdetés

Mikóújfalu járványidőben

Mikóújfalu járványidőben Kovászna megye

Mikóújfaluban, ha nem is akkora lendülettel, mint a járvány előtti időszakban, de pörög az élet, zajlanak a fejlesztések, hamarosan az eddig hiányzó gyógyszertár is megnyílik – ígéri a településvezető –, ám addig is a helyi fiatalok segítenek az időseken: a recepteket kiváltják Sepsiszentgyörgyön.

Hirdetés
Hirdetés

A hetekben érkezett meg a településre az uniós pénzekből vásárolt traktor, útgyalu. Továbbá találtak egy tiszta vizű erdei forrást, gyarapodott a falu vízhálózata – újságolta érdeklődésünkre Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere. Az elöljáró külön kiemelte a helyi Ifjúsági Klub Újfaluért (IKU) fiataljainak érdemeit, hiszen ezek a hivatallal partnerségben az időseket segítik, élelmiszert, gyógyszereket vásárolnak, és eljuttatják a veszélyeztetett korosztálynak.

– Napok kérdése, és beindul nálunk is a patika. Nem érzek pánikhangulatot a településen: van kerti munka bőven, mindenki tevékenykedik. Tíznél kevesebb külföldről hazaérkezett helybélink van, de ezek tisztességesen betartják a házi elszigetelésre vonatkozó előírásokat, mi pedig szükség esetén nekik is segítünk, amiben lehet – magyarázta Demeter.

Sikerült fertőtlenítőszereket vásárolniuk, így több közösségi helyet is fertőtlenítettek, de kijáráshoz szükséges nyomtatványokból is több mint 2 ezret osztottak szét a lakosságnak, illetve a településen „csinosítási”, karbantartási munkálatok is beindultak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások