Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sípályákat kellett bezárni a tavaszias meleg miatt

Sípályákat kellett bezárni a tavaszias meleg miatt Kovászna megye

Február második hetére tavaszias idő váltotta a korábbi csipős hideget Romániában. A hirtelen jött felmelegedés a sípályák üzemeltetőit is próbatétel elé helyezi, Háromszéken két pályát már be is zártak, de olyan is van, amelyet egész télen nem nyitotta meg kapuit. 

Hirdetés
Hirdetés

A hirtelen jött felmelegedés miatt mindössze három nappal a megnyitása után be kellett zárni a nagyobb sípályát a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Sugásfürdőn. A sepsiszentgyörgyi sport- és szabadidős létesítményeket működtető Sepsi Rekreatív Rt. az elmúlt pénteken nyitotta meg a nagy pályát, azonban a sportolni vágyok mindössze egyetlen hétvégén át vehették igénybe az 560 méter hosszú, közepes nehézségű lejtőt. Hétfőn a vállalat képviselői közölték, a kedvezőtlen időjárás miatt leáll a nagy pálya működése, a 250 méter hosszúságú kis pálya azonban továbbra is alkalmas a csúszásra.

A Bodzavidéken található Nagypatakon szintén felfüggesztették az Oprea-sípálya működtetését az ilyenkor megszokottnál jóval magasabb hőmérsékletek miatt. „Kedves barátaink, a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt kénytelek vagyunk megszakítani a sípálya működtetését” – közölték hétfőn a pálya üzemeltetői.

A kovásznai Lőrincz Zsigmond sípályán ezen a télen el sem indultak a felvonók, ugyanis a létesítmény optimális működtetéséhez legalább 30-40 centiméternyi természetes hóra lenne szükség. A pálya szélessége miatt hóágyúkkal nem tudják a teljes területet lefedni, egy kisebb részt azonban szánkózásra alkalmassá tett az önkormányzat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint hétfőn Sepsiszentgyörgyön 11,8 Celsius-fokos maximumot mértek, Bodzafordulón pedig 8,8 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála. Az időjósok a hét hátralevő részére is szokatlan meleget jeleznek előre, nappal a 15 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet, és éjjel is alig hűl fagypont alá a levegő. Egy héttel korábban még hamisítatlan téli idő uralkodott Háromszéken, január 29-én reggel Bodzafordulón mínusz 22,9 Celsius-fokot jegyeztek.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. február 7., 8:41
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ilyenkor a Sepsi rekreativ monstrumnal automatikusan 11 honap fizetes nelkuli szabadsag lenne szukseges, talalkozunk jovo telen ujabb 3 nap munkara…Mindjart nagyobb letszammal dolgozik, mint az IMASA.

 • User
  Dátum: 2024. február 8., 14:49
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Erdekes. Kovasznan mindig talalnak kifogast. 3 vagy 4 hoagyu van, hideg is volt, de ugy latszik, valami mindig hianyzik. Hol a viz, hol az aram, hol valami meghibasodott stb. Ha ez lesz a wellnes sorsa, akkor jobb, ha fel sem epitik.

 • User
  Dátum: 2024. február 10., 16:07
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Mindig csak kifogasokat kerrssuk.,hogy miert nem lehet….De hogyan lehetne arrol senki nem beszel.Ember hulyites.Ha egy nagyon kicsi sipalyat meg korcsolya palyat nem kepesek fentartani kerdem en csendbe, hogyan lessz fentartva egy welnes? Ja a football palya sem leszz befejezve,mert a Patron halott.eroll senki nem beszel vagy nem akarnak.