Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ösztöndíjat biztosít a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete

Ösztöndíjat biztosít a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete Kovászna megye

Nagycsaládból származó, otthonuktól távol tanuló középiskolás és szakiskolás diákoknak, egyetemistáknak hirdetett ösztöndíjat a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete, a támogatást még három napig, február 9-ig lehet igényelni.

Hirdetés
Hirdetés

Eddig több mint 70 pályázó nyújtotta be igényét az ösztöndíjra, ami azt jelenti, hogy máris túllépték az e célra fordítható keretet, tudtuk meg Fülöp Csabától, a Tündérvár Egyesület elnökétől. Azonban mint Fülöp Csaba elmondta, „versenyhelyzet” van, így továbbra is lehet pályázni az egyesület honlapján található feltételekkel a minimum három gyermekes családokból származó, nappali tagozaton, magyar nyelven tanuló fiataloknak, akik nem a lakóhelyükön járnak valamely oktatási intézménybe.

Egyetemistáknak egy tanévre 1500 lejt utalnak, két részletben, középiskolásokat pedig hasonló módon 750 lejjel tud támogatni az egyesület egy svájci magyar támogatói csoportnak köszönhetően. Az ösztöndíjprogram kerete 300-350 ezer lej évente (valutaárfolyamtól függően).
Az egyesület tagcsaládjait a szponzorok jóvoltából a pénzbeli segítségen kívül kívül időnként élelmiszercsomagokkal is tudják segíteni, közölte érdeklődésünkre Fülöp Csaba.

A kovásznai székhelyű Tündérvár Egyesület egész Székelyföldről sorai közt tudja, soraiba várja a nagycsaládokat: jelenleg 109 tagcsaládot számlálnak, eddig legtöbben Orbaiszékről és Erdővidékről csatlakoztak, de Sepsi- és Kézdiszékről is, többen vannak Csíkszereda, Udvarhely környékéről, valamint Gyergyószékről és a Nyárádmentéről is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük