Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A közösségi médiában kérdezhetik polgármesterüket a mikóújfalusiak

A közösségi médiában kérdezhetik polgármesterüket a mikóújfalusiak Kovászna megye

A községi utak korszerűsítése és az ivóvíz-hálózat kiépítése érdekli leginkább a mikóújfalusiakat, akik írásba foglalhatják kérdéseiket, meglátásaikat a polgármester által indított internetes űrlapon keresztül. A Demeter Ferencnek címzett üzenetekre ő maga reagál videó formájában pénteken.

Hirdetés
Hirdetés

Korszerű módszerrel erősítené meg a lakossággal való kapcsolatot a mikóújfalusi polgármester, aki február 3-i Facebook-bejegyzésében kérte a község lakóit, hogy online űrlapon keresztül tegyék fel kérdéseiket, fogalmazzák meg véleményüket, ő pedig majd videóban válaszol rájuk szintén a közösségimédia-oldalon.

Kérdésünkre Demeter Ferenc polgármester elmondta, hogy az előző mandátuma alatt már volt kérdőíves felmérés a fejlesztési stratégia készítésekor, ennek viszont vélhetően nagyobb sikere lesz. „Azt gondolom, hogy egy települést mindig a lakosság igényei szerint kell vezetni. Aki azt képzeli magáról, hogy mindent tud, az rossz úton jár” – fogalmazott. Mint mondta, tisztában van vele, hogy milyen területen erősebb és hol gyengébb a település, de nem kizárt, hogy néhány apróbb, de mégis fontos probléma elkerüli a figyelmét.

A névtelenül és névvel beküldhető üzeneteket szerdáig várja, az viszont már most is megállapítható, hogy a helyi utak javítása felől érdeklődnek a legtöbben. „Decemberben minden iratot feltöltöttünk a fejlesztési minisztérium honlapjára, több mint egy hónapja várakozunk. Próbáljuk a lobbitevékenységet kifejteni, viszont úgy, hogy az RMDSZ nincs kormányon, elég nehezen megy” – szólt hozzá a témához, mondván, hogy a részleteket a videóban fogja elmagyarázni. A másik hasonlóan népszerű  téma az ivóvíz-hálózat volt, illetve az azzal kapcsolatos előrelépések. Ehhez Demeter Ferenc elöljáróban csak annyit fűzött hozzá, hogy csak pályázati úton jöhet létre megoldás, mert a projekt akár több mint egy millió euróba is kerülhet.

Mint kifejtette, eddig több tucat kérdés érkezett, közülük mindössze öt volt gyűlölködő jellegű üzenet, amelyek névtelenül érkezett be. A többi viszont értelmes és jogos kérdés, építő jellegű hozzászólás és kritika, amit szívesen fogad. Eddig főként a fiatalabb korosztályt sikerült megszólítani, de reméli, hogy szélesebb körökben is terjedni tud ez a fajta kapcsolatteremtés.

Demeter Ferenc biztatja a mikóújfalusiakat, hogy bátran forduljanak hozzá a kérdéseikkel a megadott linken február 7-ig, szerdáig, de utána is szívesen beszélget a lakókkal személyesen, ha probléma merül fel. A válaszokat bárki megtekintheti péntektől a polgármester Facebook-oldalán.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások