Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sérült az országos egyezség a Magyar Polgári Erő szerint

Sérült az országos egyezség a Magyar Polgári Erő szerint Kovászna megye

Nem haragszanak, de nem hagyják szó nélkül az elmúlt napokban elhangzott kijelentéseket – szögezte le Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Erő ügyvivő elnöke a párt keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján. A találkozót a baróti polgármester véleménynyilvánítása apropózta, miszerint az erdővidéki város önkormányzatában nincs szükség MPE-képviselőkre.

Hirdetés
Hirdetés

Megdöbbenését fejezte ki az MPE ügyivivő elnöke, miután az RMDSZ színeiben újrázni készülő Benedek-Huszár János a múlt heti kampányindítón kijelentette: a baróti tanács szabad helyeit szíve szerint az EMSZ képviselőinek szánná, az MPE-re ezzel szemben „semmi szükség nincs az önkormányzatban.”

Kulcsár-Terza József sajtótalálkozó keretében reagált az elhangzottakra, felidézve, hogy az országos megállapodás – amely az RMDSZ és magyar politikai alakulatok között köttetett – egyértelműen leszögezi az egyezmény feltételeit, többek között a negatív kampány elkerülését. Az MPE-elnök szerint azonban mindeddig csak ők tartották be a leírtakat, a másik két félről ez már nem mondható el.

Ugyanakkor kérdéses szerinte, hogy a történtek után az RMDSZ milyen elvárásokkal fordulhat az MPE szimpatizánsai felé, márpedig az EP-választásokon a részvételnek magas tétje van.

Kulcsár-Terza József úgy vélekedett, hogy az EMSZ most, hogy beállt a román pártok mögé, nem valós ellenzék többé, és nem is alternatíva, lényegében „teret adott az MPE-nek”, Kézdivásárhelyen így bekerülhetnek a tanácsba. Sepsiszentgyörgyöt illetően úgy gondolja, hogy kiegyensúlyozott verseny folyik a jelöltek között, Kovásznán pedig most, és meggyőződése szerint a jövőben is jelen lesznek az önkormányzatban.

A négy háromszéki városon kívül hat településen vannak jelöltjeik Kovászna megyében, és azon is dolgoznak, hogy az MPE képviselői bejussanak a megyei önkormányzatba. Az országos megállapodáshoz továbbra is tartják magukat, a súrlódások ellenére szavazásra buzdítják a lakosságot az európai parlamenti választáson – fogalmazott Kulcsár-Terza József.

Fotó: Farkas Orsolya

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások