Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rendezik a Vásárpatakot

Rendezik a Vásárpatakot Kovászna megye

Nagy erőkkel dolgoznak Sepsibodokon a Vásárpatak medrének szabályozásán. A falu központjából mintegy négyszáz méteres dupla támfalat építenek, hogy a patak mellé egy út is elférjen. A módosítás 11 család életében hozna jelentős változást.

A Belső utcának nevezett részről jelenleg csak a patak medrében lehet kijárni. A mostani szabályozással egy szűk, egyszerre csak egy irányban járható, de mégiscsak normális útnak nevezhető szakaszt építenek.
– Ezzel megoldódik az, hogy az embereknek ne a patak medrében kelljen közlekedniük. A hely még így is elég szűk lesz, de a patak mellé építendő védőkorlát biztonságossá teszi a járást – mondta el megkeresésünkre Fodor István polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyszerűnek nem nevezhető munkálatokat a sepsiszentgyörgyi Baumeister végzi. A patakot befogták egy csőbe, hogy ne zavarja a munkát. Az 1,3 millió lej értékű projektet három hónap alatt kell kivitelezni. A vállalkozónak nem csak azért érdeke, hogy időben végezzen, mert ezt írja a szerződésben, hanem azért is, mert ha megcsúsznak a munkával, a megnövekedett csapadékmennyiséget nem biztos, hogy „elbírja” a cső, ha pedig a víz átbukik a gyűjtőgáton, és a régi mederbe folyik, ahol esetleg éppen betonoznak, igen bonyolítaná a helyzetet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük