Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Trianon Úz-völgye!

Trianon Úz-völgye! Kovászna megye

Szombaton, június 5-én több terepjáró tartott a Gyepár-tető felé, ahol a tavaly, Trianonra emlékezve, zászlót és keresztet állítottak a lemhényi kezdeményezők.

A megemlékezésen megjelenteket Biró Erika szörcsei lelkipásztor köszöntötte, majd dr. vitéz Ambrus Ágnes nyugalmazott egyetemi oktató az 1920-as trianoni eseményekről tartott egy rövid összefoglalót. Biró Erika beszédében kiemelte: „Trianon Úz-völgye. Trianon Beke István és Szőcs Zoltán. Trianon minden eladott föld, minden visszaállamosított épület. Ez a mai Trianon!”

Hirdetés
Hirdetés

Szavait követően vitéz Bartha Éva felolvasta a vit. Németh Sándor, a Vitézi Rend Háromszéki Törzse kapitányának köszöntő beszédét, majd szavalatok hangzottak el dr. Ambrus Ágnes és Kiss Erika előadásában. Albu Erika énekelt, ezt követően pedig a Lemhényi Ifjúsági Szervezet fiataljai szavaltak.
A megemlékezés koszorúzással és a himnuszok eléneklésével zárult. 

(lemhényi)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 8., 9:43
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Sajnálom, hogy nem vehettem én is rész, ezen trianoni megemlékezésen, de hasonló megemlékezés szervezése kötötte le időmet, amit Ojtozba tartottunk meg jun 6 án!

 • User
  Dátum: 2021. június 8., 12:25
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A Trianon arra kellene tanitson, hogy az anyafoldet meg kell tartani utodjainknak, unokainknak igy biztositva a jovonket, nem szabadna elfogadni a vilag osszes aranyat sem foldjeink arakent de sajnos nem ez tortenik a valo vilagban es igy unokaink szolgak lesznek sajat szulofoldjukon !!