Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Táblarongálás Kézdiszéken

Péntekről szombatra virradólag vélhetően nacionalista beállítottságú egyének lefestették a szászfalusi és lemhényi helységnévtáblák magyar feliratait. Mindezek tükrében is megállapítható, hogy legtöbb alkalommal a környéken eddig a kézdivásárhelyi helységnévtábla esett áldozatul ilyen festegetőknek, akik többnyire szórófestéket használva fújják le a magyar nyelvű feliratot, nem bántva a román megfelelőjét. A tettesek általában nem kerülnek meg, kivételt képezett az az eset, amikor 2015-ben in flagranti érték a kézdiszárazpataki bejáratnál őket, és sikerült lefényképezni az autóba pattanó, a helyről elhajtó festegetőket, akik akkoriban Uzon, Kézdivásárhely, Kézdiszárazpatak és Bikfalva helységnévtábláit rongálták meg egy feltételezhetően tervezett akció során. Amint arra Bokor Tibor polgármester felhívta figyelmünket, vélhetően a szászfalusi tábla kapcsán is ez fog beigazolódni. A kézdivásárhelyi városháza emberei dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester jelenlétében takarították le a festéket, eltüntetve a kék színű festékszóró nyomait. 

Folytatódik az oktatóműsor

Mit kell tenni egy idegentestes fulladás esetén? címmel folytatódik a Salvatore Egyesület és a Profi Rádió Te tudnád, hogyan? névre hallgató közös műsora. Az érdeklődők ma 10 órától tanulhatnak Buna Hunortól, az egyesület elnökétől egyenes adásban a Profi Rádió Facebook-oldalán, a 94 fm-en, valamint a profiradio.ro weboldalon. 

Tűzkárosultaknak gyűjtöttek

Az elmúlt hetekben a csernátoni önkormányzat önkéntesekkel karöltve szervezett gyűjtést a kommandói tűzkárosultak megsegítésére. „Február 23-án magam adtam át a kommandói polgármesteri hivatalban az akció eredményeként összegyűlt, mintegy 17 ezer lejt”, osztotta meg lapunkkal Rákosi Árpád, Csernáton polgármestere. Ezenkívül az RMDSZ Csernáton Községi Nőszervezete 2550 lejt és ruhákat, takarókat, paplanokat és párnákat adományozott a kommandói tűzeset károsultjainak, melyet január 26-án át is adtak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük