Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Panaszok a sofőrökre

Panaszok a sofőrökre Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi buszok helyi járatainak sofőreire érkeztek panaszok, a Multi-Trans közszállítási vállalat kivizsgálja ezeket, és felhívja az utasok figyelmét, hogy minden kihágást jelentsenek a cégnek.

Utasok jelezték, hogy a Multi-Trans helyi járatain több alkalommal is előfordult, hogy a sofőrök bár elvették a jegy árát, ami a buszon vásárolva duplája az árnak de jegyet nem adtak. A felháborodott utasok szerint ez nem jogos, a sofőr pedig azzal védekezett, hogy „elfelejtette magához venni” a je­gye­ket, ezért nem tud adni, de az utazást ki kell fizetni. Ugyanakkor olyan eset is történt, amikor a megvásárolt jegyet nem tépte el ellenőrzés céljából a járművezető, hanem eltette, az utasok szerint ezeket a jegyeket ismét eladják.

Hirdetés
Hirdetés

Tittesz Zoltán, a Multi Trans vezetője az üggyel kapcsolatban azt írta, a sofőrnek a buszon jegyellen­őrzési és eladási joga is van, viszont kötelező, hogy jegyet tartsanak maguknál, ez nem lehet kifogás, így a járművezető nem is vehette volna el a pénzt az utasoktól.

– A sofőröknek kötelességük jegyet adni az autóbuszokon és elszakítani, azoknak, akik ott vásárolják. Nem mentség az, hogy nincs jegyük, nem vettek fel, ez csak rajtuk múlik, kifogás. Nem megengedett ez a viselkedés, súlyos kihágás. Az illetékes sofőr ellen kivizsgálást indítunk – mondta.

Hozzátette, felhívja az utasok figyelmét, ha kihágásokat észlelnek, azonnal jelezzék a cégnek a 0745.142.803-as telefonszámon, vagy a cég Facebook-oldalán.

Az utasok azt is nehezményezik, hogy a buszjegy ára 2 lej egy utazásra, amennyiben jegyárudában vásárolják meg, a buszon viszont ennek duplája. Tittesz Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta, a jegyeket előre kellene megvásárolni a jegyárusító pontoknál, de mivel vannak, akik ezt nem teszik meg, a buszon már drágábban kapják. A jegyrendszer azonban nemsokára megváltozik, ugyanis a sepsiszentgyörgyi buszpark és a megállók átalakulnak egy uniós pályázat fejlesztései nyomán. Addig is javasolt, hogy előre vásároljanak jegyet az utasok, amelyet különböző üzletekben, bódékban lehet beszerezni. A két utazásra szóló jegy 4 lejbe kerül, viszont aki tízes csomagot vásárol, 17 lejért kap tíz utazásra szóló jegyet. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások