Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Óvják az fehérköpenyeseket

Óvják az fehérköpenyeseket Kovászna megye

A megyei kórház vezetősége, de a háromszékiek is elismeréssel fogadták a Kovászna Megyei Tanács azon kezdeményezését, amely a koronavírus-fertőzöttekkel való érintkezésük okán veszélyeztetettnek minősülő orvosi személyzetnek lakhatási lehetőséget kínál fel a járványveszély elmúltáig.

Tamás Sándor tanácselnök a hétvégén a közösségi oldalán is közhírré tette, hogy átmeneti jelleggel a megyei tanács által adminisztrált Árkosi Felnőttoktatási Központ szobáit ingyenesen vehetik igénybe az egészségügyiek. A lehetőséggel azok a mentők, orvosok, ápolók élhetnek, akik ebben a periódusban – családjukat kímélendő – elköltöznének otthonról.

Hirdetés
Hirdetés

Nálunk várhatóan még ezután tetőzik a betegséghullám – a hivatalos adatok szerint április közepén –, és nem biztos, hogy szükség lesz a központ mind a 30 szobájára, de azoknak, akik akár albérletbe is költöztek volna, hogy ne hurcolják haza a családnak a vírust, ez nagyon jól jött. A napokban a megyei mentőszolgálat egy munkatársa éppen ez ügyben kért segítséget a közösségi hálón.

Ehhez hasonló kezdeményezés másutt is van, bár nem a hatóságok részéről: Budapesten több lakástulajdonos ajánlotta fel korábban az Airbnb-hálózaton keresztül turis­ták­nak bérbe adott szálláshelyeit az érintett egészségügyi személyzet nek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük