Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Óvintézkedések a boltokban

Óvintézkedések a boltokban Kovászna megye

Számos üzletben vezettek be óvintézkedéseket a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, és arra kérik a vásárlókat, tartsák be ezeket a szabályokat.

A lakótelepi kisboltok, de a nagyobb üzletek is korlátozzák a vásárlói létszámot, néhány helyen pedig a termékek eladását is – így kerülnék el a tömeget, illetve azt, hogy túl sok mindent vásároljanak az emberek.

A sepsiszentgyörgyi Bertis üzletekbe csak bizonyos számú vásárlót engednek be egyszerre, a többiek egymástól másfél méterre várakozhatnak a bejárat előtt – mondta megkeresésünkre Berszány Botond. Továbbá arra kérik a vásárlókat, hogy délelőtt 11 és 13 óra között hagyják meg a vásárlási lehetőséget az idősebb korosztálynak, ugyanis ők csak akkor mehetnek ki, így zökkenőmentesen, gyorsan végezhetik a bevásárlást. Ugyanakkor az üzletben dolgozó munkatársak gumikesztyűvel szolgálnak ki, és maszkot is viselnek, a pénztárnál pedig fertőtlenítenek a vásárlók után, nemsokára pedig arcvédő műanyag maszkot is viselni fognak az egészségük védelmében. Emellett a munkaprogramot is módosították, hétvégén rövidebb ideig tartanak nyitva az üzletek.

Hirdetés
Hirdetés

A Bani Market is csökkentette a munkaprogramot, illetve délután 13 és 14 óra között bezárnak, ilyenkor fertőtlenítik a bevásárló kosarakat, a pénztárt és más helyiségeket is a boltban. A pénztárosokat, akik kesztyűben dolgoznak, műanyag fallal választották el a vásárlóktól, utóbbiak számára pedig kijelölték a másfél méteres távolságot, amit kérnek betartani. Az üzletbe szintén korlátozott számban engedik be a vásárlókat, a többieknek kint kell várakozniuk.

Több kisebb boltban is tapasztaltuk, hogy egyenként engedik be a vásárlókat helyszűke miatt, valamint fertőtlenítenek, takarítanak naponta többször is. Korlátozzák a vásárlást is, egy személy két kilogramm száraz élelmiszert és 10 terméket vásárolhat. A legkeresettebb termékek továbbra is a liszt és az élesztő. Ezekből egyébként hiány van, de az üzletvezetők szerint igyekeznek beszerezni a következő napokban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 31., 9:24
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Eddig is takaríthattak/fertőtleníthettek volna gyakrabban! A bevásárló kocsik sok helyen az intézkedés előtt verébszarral voltak befonva! Az elejtett pizzaszelet nyomát még napok után is lehetett látni a parkolóban!😤

 • User
  Dátum: 2020. március 31., 11:50
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ma a Merkurban a sorban akkorat tusszentett egy alak masz nelkul, hogy a sor azonnal ures maradt elotte es utana is…Vannak azert pofatlan emberek, ha csak a latszatert is.