Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összhang és együttműködés hoz eredményt

Összhang és együttműködés hoz eredményt Kovászna megye

Folytatja munkáját Dombora Lehel az RMDSZ Réty Községi Szervezete élén. A jelenlévők az április 4-én, csütörtökön megtartott tisztújító közgyűlésen szavaztak újra bizalmat a község polgármesterének, aki a következő négy évben az újonnan megszavazott választmánnyal dolgozik tovább a helyi közösség érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Dombora Lehel felszólalásában az elmúlt időszak közigazgatási munkálatairól számolt be, amelyeket helyi költségvetésből, valamint megyei és uniós pályázatokból sikerült megvalósítaniuk. Az elmúlt években több mint 15 millió eurót fordítottak a község fejlesztésére, jelenleg 11 aktív pályázatuk van. „Összhangban és együttműködve végeztük eddigi munkánkat, amelynek – úgy érzem – beérett a gyümölcse. A jövőre nézve is egyre merészebb terveink vannak, amelyeket szeretnénk megvalósítani a község fejlesztése érdekében. Köszönöm a bizalmat, melyet a közösségtől kapok, a munkát folytatjuk”– fogalmazott a polgármester.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet elnöke a választások tétjéről beszélt. „Egyértelmű, hogy az AUR a magyarok ellensége, mert mindenhol, minden eszközzel a magyarokat támadja. Úzvölgyében nagyapáink sírjain táncolnak, támadják szimbólumainkat, anyanyelvünket. Ne legyen kétségünk: még hangosabbak és vehemensebbek lesznek az Európai Parlamentben és az önkormányzatokban. Nekünk, az RMDSZ-nek az a dolgunk, hogy szót emeljünk a közösségünket ért sérelmek ellen. Hogy szembe menjünk a szélsőséges erőkkel, a magyarok ellenségeivel. A magyar érdeket csak magyarok fogják képviselni. Csak mi tudjuk felvenni velük a harcot, senki más nem fog azért harcolni, ami nekünk fontos. Aki az erdélyi magyar közösség érdekében tenni akar, annak most az a feladata, hogy cselekvően járuljon hozzá ahhoz, hogy legyen minél magasabb a részvétel a június 9-ei választáson” – hangsúlyozta. Elismerően szólt arról, hogy Rétyen jó csapat dolgozik, haladnak és látszanak az eredmények.

A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, megválasztották a szervezet új elnökét, a választmányt, illetve a Fegyelmi és Etikai Bizottság tagjait.

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük