Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Önkénteseket toboroz a Máltai Ifjúság

A sepsiszentgyörgyi iskolákban toboroznak új önkénteseket a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai. A szerteágazó tevékenységű szervezethez bárki csatlakozhat, gyakorlatilag korhatár nélkül.

Hirdetés
Hirdetés

Ötödik osztálytól kezdődően, osztályfőnöki órákon tartottak játékos beszámolót a máltás fiatalok az elmúlt hetekben, toborozás nem titkolt céljával, hogy minél több fiatal önkéntessel bővítsék csapatukat. A szervezet már több mint harminc éve működik Sepsiszentgyörgyön és a megyében, heti rendszerességgel szervezik a gyerekprogramokat. Emellett nehéz sorsú gyerekekkel, fogyatékkal élőkkel, hajléktalanokkal, rászorulókkal foglalkoznak, elsősegély-nyújtó képzéseik is vannak.

A Máltai Szeretetszolgálat vallásos szervezet, de mindenkit szívesen fogadnak, aki csatlakozna a csapathoz. Tankó Tímea 9 éve önkénteskedik a szervezetnél, kedden a fiúcsoporttal foglalkozott, kekszszalámit sütöttek hajléktalanoknak, de bevezetésként játékkal ismerkedtek az új és a régi tagok. A toborozás lényege a játék, ezzel próbálják bevonzani az új tagokat, hiszen a Máltánál minden tevékenység erre épül, ami a hangulaton is érződik.

Jelenleg több csoport is működik, a felnőtt tagozat mellett már egész kicsikkel is foglalkoznak, ez a Sasik-csapat, ahová óvodások, kisiskolások járnak mintegy 25-30-an. A tevékenységek köre nagyon széles, heti rendszerességgel találkoznak a fiatalok, de szezonális eseményeket is szerveznek: farsangi ünnepséget, karácsonyi ünnepséget, nyári táborokat. Ezeken a találkozókon ajándékokat, csomagokat készítenek időseknek, rászorulóknak, majd el is szállítják ezeket. Az önkéntesség minden ember életében fontos – véli Tankó Tímea, hiszen megtanulnak konkrét segítséget nyújtani, egymásnak és másoknak segíteni, illetve a közösségi szellem is nagyon fontos.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük