Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Oltási karavánt indítanak Háromszéken

Oltási karavánt indítanak Háromszéken Kovászna megye

Tájékoztató és oltási kampányt indít e hét végétől a Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság. A kampánnyal azokat a vidéki településeket célozzák meg, ahol a legalacsonyabb a koronavírus elleni átoltottság.

Hirdetés
Hirdetés

Ágoston László, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője elmondta, a karaván szombaton indul Torján, ezt követően, hétfőn Bölönben, kedden Nagyborosnyón és Vargyason, szerdán Nagyajtán, csütörtökön pedig Dálnokban lesznek jelen az intézmény munkatársai.

Céljuk, hogy párbeszédet kezdeményezzenek az emberekkel, megválaszolják az oltással kapcsolatos kérdéseket, elmagyarázzák a vakcinák működését, és természetesen lehetőség lesz a Pfizer-BioNTech vagy a Johnson & Johnson vakcina beadatására is.

Ágoston László közölte, folyamatban van hasonló akciók szervezése Kézdiszentkereszten, Kézdialmásban, Kézdiszentléleken, Csernátonban, Berecken, Ozsdolán és Lemhényben is, ugyanakkor céljuk, hogy idővel a mobil oltócsapatok a megye minden településére eljussanak.

„Az oltás ingyenes, nem szükséges előzetes időpontfoglalás, de örülnénk, ha az igénylők jeleznék a polgármesteri hivataloknak a szándékukat, hogy meg tudjuk becsülni, hány adag vakcinát vigyünk az adott településre” – tette hozzá az igazgató.

Az oltási karavánt partnerségben szervezik a helyi önkormányzatokkal, amelyek feladata lesz tájékoztatni a lakosságot az oltás beadatásának lehetőségéről, illetve szállítást biztosítani a községekhez tartozó falvakban élők számára.

Az oltási karaván programja:

  • június 5., szombat 10 óra: Torja
  • június 7., hétfő 16 óra: Bölön
  • június 8., kedd 16 óra: Nagyborosnyó
  • június 8., kedd 16 óra: Vargyas
  • június 9., 16 óra: Nagyajta
  • június 10., 16 óra: Dálnok

A Kovászna megyei prefektúra adatai szerint eddig a megye lakosságának mintegy 20 százaléka kapta meg a koronavírus elleni oltást.

(Agerpres/Hírmondó)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások