Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Összetartozás napján debütál a világhálón az Erdély – Ég és föld között sorozat

Az Összetartozás napján debütál a világhálón az Erdély – Ég és föld között sorozat Kultúra

Az Erdély – Ég és föld között című négyrészes ismeretterjesztő sorozat egyedülálló, madártávlati perspektívában mutatja be Erdély csodáit. A produkció nagy sikerrel debütált a pünkösdi hosszú hétvégén, 670 ezer nézőt ültetett a televíziók elé a Duna TV-n, ezzel országos szinten a hétvége egyik legnézettebb műsora volt. Az alkotók a nagy érdeklődésre való tekintettel az Összetartozás napja alkalmából 2021. június 4-6 között ingyenes, online bemutatót tartanak.

Hirdetés
Hirdetés

„Ausztriától Ausztráliáig, Székelyföldtől egészen az Egyesült Államokig kapunk leveleket. Ez hatalmas öröm, és komoly visszaigazolása annak az alapfeltevésünknek, hogy milyen éhesek a nézők a rólunk szóló, történelmi vonatkozású produkciók iránt.” – emelte ki dr. Takó Sándor, a sorozat ötletgazda-producere, társrendezője.

„Mivel vannak, akik nem tudták megtekinteni a sorozatot, sokan pedig újra átélnék a filmélményt, ezért a csapat úgy határozott, hogy a trianoni évfordulóra tekintettel 2021. június 4-én 16 órától online premier formájában ingyenesen is bemutatjuk a produkciót, hogy a világ minden pontján láthassa a magyarság. Reméljük sok örömet szerzünk vele, határon innen és túl.” – tette hozzá Bárány Krisztián, a sorozat forgatókönyvírója, társrendezője.

A produkciót a Magyarországon nagysikerű ’madártávlatból’ sorozatok mintájára, egy drónra szerelt nagyfelbontású kamerával forgatták. Három évig készítették az alkotók, több mint húszezer kilométert megtéve, száznál is több legendás erdélyi helyszínt bejárva.  A sorozat narrátora Reviczky Gábor, Kossuth díjas színművész.

A sorozat előzetese itt tekinthető meg: https://youtu.be/DcWhtTXaWE4

A filmsorozat epizódjai június 4-én, 16 órától egészen június 6 éjfélig lesznek elérhetők a produkciót gyártó Csillagos Ötös Film Youtube-csatornáján:

https://www.youtube.com/channel/UCqNttTBRgPruv2f0i9G-M6Q

A sorozat a Médiatanács Mecenatúra Program, valamint a Magyar Művészet Akadémia támogatásával készült. Rendezője Bárány Krisztián és Takó Sándor, forgatókönyvírója Bárány Krisztián, operatőre Derzsy András és Jorgopulos Jannis, producere Takó Sándor, szakértője Nagy József, zeneszerzője Cseh István, ko-producere Kucsera Tamás Gergely, executive producere Adam Cobler, Bondár Mihály és Perecz Sándor.

Gyártó stúdió: Csillagos Ötös Film, Romis Film. Koprodukciós partner: Studio-X. Közreműködő stúdiók: Filmever, Azara Productions

További információk a sorozat Facebook-oldalán érhetőek el: https://www.facebook.com/erdelyegesfoldkozott

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük