Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Noel kezelésére fordítják

Hét héten át gyűjtötték a kupakokat, egy hétig számolták az eredményt, amely több mint hét­ezer lej értékre rúg. A műanyag dugók ellenértékét a Bihar megyei, négyhónapos kisfiú, Noel génterápiás kezelésére fordítják.

Bács Emese, a LAB Életmentő Kupakok Egyesület vezetője elmondta, majdnem kétszer annyi kupak gyűlt, mint az előző évek hasonló versenyein, 7 hét alatt 147 óvodacsoport 3167 kg kupakot, míg 195 iskolás osztály 4486 kg-ot gyűjtött. Összesen 7653 kg kupak gyűlt össze, ennek pénzbeli értéke kilónként egy lej, azaz 7653 lej. Az eredmény elérésében háromszáz pedagógus is segített, de szülők, nagyszülők is gyűjtöttek, küldték a gyerekektől a kupakokat – összegzett Bács Emese.

A díjazást két kategóriára osztották: az óvodásoknál a kisebb létszámú csoportok kategóriában a szépmezői óvoda Törpikék csoportja lett az első 89,80 kilogramm leadott kupakkal. A 15 gyereknél nagyobb létszámú óvodai csoport esetében a marosvásárhelyi Csodálatos Berek Napközi Otthon Brumi csoportja nyert, ők, 124 kg kupakot gyűjtöttek.

Hirdetés
Hirdetés

Az iskolás csoportokat is kétfelé osztották létszám szerint, itt a kisebb létszámú osztály esetében a fődíjat a szentegyházi Gábor Áron Szakközépiskolához tartozó Tamási Áron-iskola nyerte, ahol az első osztályosok 47,20 kg kupakot gyűjtöttek. Az ennél nagyobb létszámú iskolák közül a sepsibükszádi Mikes Ármin Általános Iskola előkészítő és IV. osztálya lett az első, közösen 190 kg kupakot gyűjtöttek.

A díjazottak játékot, könyv- és édességcsomagot kaptak, de minden résztvevő számára oklevelet állítanak ki – mondta az egyesület vezetője. A gyűjtést jövőben is folytatják, kupakot lehet gyűjteni iskolákban, óvodákban, üzletekben, otthon, majd leadni az egyesület gyűjtőpontjain.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások