Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Művészet és geológia

Művészet és geológia Kovászna megye

A Brassó megyei Alsórákos közelében található geológiai természetvédelmi terület, illetve a falubeli Sükösd–Bethlen-kastély a hétvégén immár ötödik alkalommal ad otthont a Kő napja fesztiválnak, melynek szervezői a brassói Carpaterra Egyesület és a helybéli Alsórákosért Egyesület.

Hirdetés
Hirdetés

A Sükösd–Bethlen-kastélyban szombaton 10 órától konyhai finomságokkal várják a vendégeket, ugyanakkor kézművesvásár is kezdődik, de kiállításokkal, fazakas- és kőfaragóműhely bemutatásával (Moise Theodor és Tomas Attila), kulturális programmal is készülnek (Vlog on Cello együttes, táncok a Geopark területéről). 17 órától a kialudt vulkán területén a brassói filharmonikusok koncerteznek, este pedig a kastélyban levetítik a Dragonheart fantasy filmsorozat 5. részét, amit a helyszínen forgattak.

A Föld meséi – Romániai geoparkok című kiállítás vasárnap is megtekinthető lesz a kastélyban, 10 órától pedig az érdeklődőknek kirándulást szerveznek a mátéfalvi Róka geotóphoz. „A táj kietlen, csendes, de mégis van benne valami megfogó, valami igazán elbűvölő” – olvashatjuk egy leírásban Alsórákosról, s ha mindehhez hozzáadjuk a helyiek vendégszeretetét is, bizonyára nem fogjuk megbánni az ott töltött hétvégét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük