Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a pótérettségi

Megkezdődött a pótérettségi Kovászna megye

Ezen a héten, pontosabban augusztus 24-e és 27-e között zajlik a pótérettségi, melyre megyénkben 426-an iratkoztak be – tudtuk meg a Kovászna megyei tanfelügyelőség közleményéből.

Hirdetés
Hirdetés

78 román és 426 magyar tagozatos, illetve 255 idei végzős írásbelizik a héten, korábbi évfolyamok végzettje 171 személy. Nappali tagozaton 394-en végezték a középiskolát, estin 10-en, illetve csökkentett látogatással 26 diák.

A pótérettségi két vizsgaközpontban zajlik: a Berde Áron-gazdasági líceumban, melyhez a Mihai Viteazul és a Székely Kollégium, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum és a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Berde Áron-líceum, a Puskás Tivadar Szaklíceum, a Baróti Szabó Dávid Líceum, illetve a Constantin Brâncuși-, Mircea Eliade- és Nicolae Bãlcescu-középiskolák tartoznak, illetve a kézdivásárhelyi Református Kollégiumban, melyhez a Nagy Mózest-, a Bod Péter Pedagógiai Líceumot, az Apor Péter- és Gábor Áron-szakközépiskolákat, illetve a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumot rendelték hozzá.

Az érettségi sikeres lebonyolításában része van a vizsgabizottságban résztvevő 20 pedagógusnak, a teremfelügyelő tanároknak, a 100 javító tanárnak, illetve a megyei vizsgabizottság 9 tagjának. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük