Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizonytalan iskolakezdés

Bizonytalan iskolakezdés Kovászna megye

Mérnek és számolnak minden oktatási egységben, hogy amikor „esetleg egyik napról a másikra kell dönteni”, akkor rendelkezésre álljanak a megfelelő adatok – mondta el sajtóértekezletén Antal Árpád. A sepsiszentgyörgyi polgármester szerint az iskolakezdéssel kapcsolatban csak az biztos, hogy semmi nem biztos.

Hirdetés
Hirdetés

Minden iskolában mérik az osztálytermeket, hogy tudjuk, melyik, hány négyzetméter, hány gyerek helyezhető el benne, betartva a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket – mondta Antal.

– Egyelőre az tűnik biztosnak, hogy az óvodások, az elemi osztályok (az előkészítőtől a negyedik osztályig) és a cikluszáró osztályok (a nyolcadik és a tizenkettedik) az osztályban kezdik az iskolai évet. Ennek érdekében előfordulhat, hogy méretük szerint újra kell osztani a termeket a különböző osztályok között – mondta a polgármester.

Antal Árpád szerint a másik fontos dolog, hogy még „békeidőben” felmérjék, hogy melyik osztályban, hány „veszélyeztetett gyerek” van.
– Veszélyeztetett gyereken olyan tanulókat kell érteni, akiknek valamilyen okból esetleg gyengébb az immunrendszere, mint a többieknek, ezért fokozottan óvni kell őket. Ide számítanak a cukorbetegek, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek, de a túlsúlyosak is – magyarázta a polgármester.

Azt mondta: nem akar ebbe „belefolyni”, mert „szakmai döntéseket a szakembereknek kell meghozniuk”, de ragaszkodik hozzá, hogy legyen egy ilyen felmérés, hogy „ne akkor kapkodjunk”, amikor esetleg egy osztályban góc alakul ki. A polgármester abban bízik, hogy a sepsiszentgyörgyi tanintézmények többségében osztálytermi oktatás lesz, mert „az annak a rendje”. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 24., 18:05
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nem ártana elmagyarázni azt is, hogy csak a szabályok betartásával (maszkviselés, távolságtartás stb.) lehet csökkenteni az esetszámot, és ettől függ, hogy a gyerekek hogy kezdik az iskolát. Vagy kampányban nem mondunk népszerütlen dolgokat ?

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 24., 19:50
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Mi köze egy polgármesternek az iskolához?! Ja, hogy az állam neki utalja az iskola pénzét, őkelme meg csurrantja-cseppenti annak függvényében, hogy melyik igazgató milyen pártszínt képvisel?!