Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megemlékezés az összetartozás napján

Megemlékezés az összetartozás napján Kovászna megye

Több száz személy vett részt tegnap délután Sepsiszentgyörgyön a trianoni diktátum aláírásának századik évfordulója alkalmából tartott megemlékező ökumenikus istentiszteleten, amelyet követően koszorút helyeztek el a turulmadaras emlékműnél.

Hirdetés
Hirdetés

Bevezető imájában Zelenák József evangélikus-lutheránus püspök-helyettes azt mondta: jó érzés látni, hogy a határokat „nem a politikusok, hanem szívünk érzései jelölik ki”. Igehirdetésében Incze Zsolt szemerjai református esperes úgy fogalmazott: a magyar történelem „keresztre feszítések sorozata”, de ez sem tudta elveszejteni a magyarságot, „mert mindenkor bízott Istenben”.

– Az országot fel lehet darabolni, de a hazát soha, mert az a föld, ahol én állok, ahol te állsz, az a haza, amelyet nem lehet diktátumokkal megsemmisíteni – mondta az esperes.

Záró imájában Kovács István unitárius lelkész úgy fogalmazott: „ebül szerzett jószág ebül vész el”, és azok, akik „nem mernek a szemünkbe nézni”, mert bántja őket „a tolvajok bűntudata”, nem nyerhetnek, mert Isten mindig méltányolja a tisztaságot, az ügyszeretetet, a kitartást. „Istenem tedd energiaforrássá a száz év alatt felgyülemlett fájdalmat, mert tudjunk, hogy van múltunk és hisszük, hogy lesz jövőnk ezen a földön” – zárta imáját Kovács István.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük