Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Madárriasztási aggályok

Madárriasztási aggályok Kovászna megye

Legutóbbi beszélgetésünk során Kelemen László, a sepsiszentgyörgyi Rara Avis Madártani Egyesület elnöke kifejtette, azon iparkodnak, hogy a polgármesteri hivatal, illetve a megyei rendőrség, csendőrség közreműködésével a fényriasztás mellett újra a petárdával történő hatékonyabb varjúűzést alkalmazzák.

Hirdetés
Hirdetés

Amikor a megyeszékhelyi polgármesteri hivatal felkérésére az egyesület nekifogott a csóka- és varjúriasztásnak, közel 40 ezer ilyen madarat tartottak nyilván Sepsiszentgyörgyön, ez a szám mostanra kétezerre csökkent, avatott be a részletekbe Kelemen. Tőle tudtuk meg azt is, hogy a városközponti parkból (ami a partnerség tárgyát képezte), a szép eredmények láttán a város többi pontjára is kiterjesztették a riasztást.

– Fényt és zajt keverve hatékony technikát alakítottuk ki, viszont pár éve törvény tiltja a petárdázást, ez rontja a munkánk hatékonyságát. Természetesen kértük, viszont sajnos idén nem kaptunk engedélyt az illetékesektől petárdák használatára. Azon dolgozunk, hogy ezt valahogy áthidaljuk, és ha nem is az egyesület tagjai, de az illetékesek segítségével továbbra is használjuk a petárdákat – részletezte a szakember.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük