Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A zalániak örömére

A zalániak örömére Kovászna megye

Tegnap a bodoki önkormányzat hivatalosan is használatba adta azt a támfallal ellátott új hidat Zalánban, amelyet az Országos Helyi Fejlesztési Program által nyújtott támogatásból épített.

Hirdetés
Hirdetés

A közel 350 ezer lej (áfa nélkül) összértékű létesítmény a falu felső részén, az ún. Borgán-martjánál könnyíti a közlekedést. „Azért terveztettük ide, mert nagyobb esőzésekkor lehetetlenné vált a közlekedés a falu ezen részén. Az emberek csupán egy meredek útszakasz megtételével juthattak ki a településről. A híd helyén egy nagy szakadék tátongott az esőzések okozta nagy vízmennyiség miatt, a patakmeder melletti régi ház pincéje is beomlott” – magyarázta Fodor István polgármester.

Most a leaszfaltozott úton át biztonságosan közlekedhetnek az emberek bármilyen időben a falu felső részét érintve, annál is inkább, hogy a községvezetés a hídtól a Sutába vezető földutat is járhatóvá tette. Az önkormányzat szintén a fejlesztési minisztériumnál pályázott egy négyszázötven méter hosszú támfal megépítésére a Suta falurészig, amelynek végébe egy hidat is építenek, ezt követően pedig a patakmeder mentén haladó utat is leaszfaltozzák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások