Hirdetés
Hirdetés

Gondozottjaival ünnepelt a Diakónia

Gondozottjaival ünnepelt a Diakónia Kovászna megye

Ilyen még nem volt, de vélhetően még lesz: a Diakónia Keresztyén Alapítvány idősgondozó ágazata az egész megyéből a bodoki kultúrotthonba hívta-szállította gondozottjait, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyt. Azért éppen Bodokra, mert 2004-ben ott kezdték meg először vidéki településen a házigondozást.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményt hatalmas szervezőmunka előzte meg. A megye 59 településéről az alapítvány 33 munkatársával 267 idős ember érkezett a rendezvényre, az önkormányzatok együttműködésének eredményeként, hiszen az iskolabuszokat ők biztosították, de még a Diakónia is bérelt négy nagy buszt. A bodoki református nőszövetség és a polgármesteri hivatal alkalmazottai reggeltől készítették a 600 szendvicset, amelyhez a hozzávalókat a Bertis cég és a Diószegi pékség állta. Lelki táplálékkal, gazdag műsorral, kis ajándékcsomaggal, kaláccsal, teával is kedveskedtek a szervezők, egyszóval minden megvolt, ami az ünnepi hangulathoz kellett.

Nemcsak a házigondozásban ellátott öregeket várták – legalábbis azokat, akik képesek és hajlandók is voltak buszra szállni és a helyszínre menni – hanem a baróti Boróka és a szentgyörgyi Nyugisok nyugdíjasklubok tagságát is.

Tóth Anna, a Diakónia idősgondozó ágazata vezetőjének köszöntője után Róth Levente bodoki református lelkész áhítata következett: „a szeretet ellenében karácsonyozást bocsásd meg nekünk”, volt a való életből vett példázatának üzenete. A helybeli Henter Károly Általános Iskola ötödikesei Bocz Rita vallástanárnő által betanított kis műsort mutattak be, majd a kommandói Vadkála néptáncegyüttes és a Classical Singer énekegyüttes két tagja, Babos-Szélyes Margit, valamint Oláh-Badi Alpár lépett fel operettrészletekkel.

Mindenki szívből, szívesen szolgálta tehetségével az öregeket, akik rendkívül megelégedetten távoztak. A szép táncok, a jól ismert Huszka-operettdallamok (A csárdáskirálynőből, az Erzsébetből és a Marica grófnőből) egyöntetű tetszést váltottak ki a közönségből, és a taps sem maradt el.

Legtöbben ritkán mozdulnak ki otthonról, főleg művelődni, szórakozni, sok az idősek között a magányos, örültek a sokaságnak és a jó műsornak. A megkérdezettek egyöntetűen állították, szebb volt így az ünnep, mint az előző években, mikor kisrégiónként szervezték meg a gondozottak karácsonyát. Tóth Anna szerint pedig a többség akaratát veszik figyelembe majd a jövő évi ünnep szervezésénél: ha az idősek így szeretik, mind együtt, akkor így karácsonyoznak majd legközelebb is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük