Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Látványos fejlesztéseket terveznek, ehhez azonban pénzt kell nyerni

Látványos fejlesztéseket terveznek, ehhez azonban pénzt kell nyerni Kovászna megye

Nem titok, hogy saját költségvetéséből csak kisebb fejlesztésekre futja a Kovászna megyei Közüzemek Rt.-nek, így a nagy és látványos fejlesztéseket európai uniós és hazai alapokból kívánják fedezni.

Kozsokár Attila közüzemigazgató örömmel újságolta, hogy a napelemmel való áramelőállítást célzó pályázatuk leadásra kész. „A legnagyobb áramigényű egységeink, a sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi szennyvíztisztító ellátásában segítene be: nyáron, ideális körülmények között az áramszükséglet kétharmadát, télen közel felét lehetne ilyen módon megtakarítani” – fogalmazott Kozsokár.

Az igazgató a Kovászna megye területén tervezett beruházások kapcsán elmondta, Kézdiszéken Gelence és Ozsdola községek csatornázása a cél, ezeket is a kézdivásárhelyi szennyvíztisztítóra akarják rácsatlakoztatni. Ezenkívül mind Kézdivásárhelyen, mind Sepsiszentgyörgyön és Kovásznán tervben van több, kisebb utca csatornázása is. Sepsiszentgyörgyön az Országos Helyreállítási Terv (PNRR-ből) pénzalapjából hat utcába akarnak vizet vezetni, ez összesen 1937 méter vezeték lefektetését jelenti, illetve 18 utcában terveznek csatornahálózatot kiépíteni, összesen 6139 méter hosszon – a célra pályázott összeg 1,65 millió euró.

Hirdetés
Hirdetés

Kovászna városában huszonegy utcában vízvezetést, huszonhárom utcában pedig szennyvízvezetést terveznek, ez a pályázat 1,7 millió euró értékű. Mindkét városban szándékoznak nagy teljesítményű, mobil generátorokat is vásárolni.

A szolgáltató másik nagy pályázata a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretében zajlik, ennek értéke 9,8 millió lej, és háromezer digitális, távolról leolvasható vízórát, száztíz távolról vezérelhető nyomásmérőt és öt automata vízminőség-ellenőrző berendezést foglal magába.

Fotó: Közüzemek Rt. / Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások