Hirdetés
Hirdetés

Mindennapok a Waldorf-iskolában

Mindennapok a Waldorf-iskolában Kovászna megye

Újabb tematikus, a Waldorf-oktatásról szóló előadásra várják Kézdivásárhelyen mindazokat, akik szeretnének többet megtudni a Waldorf-pedagógiáról.

A nagyközönség számára is nyitott rendezvénnyel jelentkezik a Kézdivásárhelyi Waldorf Egyesület: szervezésükben február 14-én egy elismert magyarországi Waldorf-szakember tart előadást az alternatív oktatási módszerről. Pintér Krisztina „Mindennapok a Waldorf-iskolában. Hogyan ’tanuljuk’ magunkat, a másikat és a világot?” címmel 17 órától a kézdivásárhelyi Bóbita óvodában (a régi 2. számú óvoda, cím: Iskola utca 6. szám) tart előadást. A rendezvény nyitott, és önkéntes támogatáson alapul: a résztvevők adományait becsületkasszába várják a szervezők. Az esemény része egy tavaly decemberben elkezdett előadássorozatnak a Waldorf-pedagógiáról.

Hirdetés
Hirdetés

A magyarországi előadó aktívan részt vesz a székelyföldi Waldorf-pedagógusok posztgraduális továbbképzésében, és rendszeresen jár előadásokat tartani az itt működő Waldorf-iskolákba, -óvodákba. Pintér Krisztina 32 éve kezdte Waldorf-pedagógusi pályáját, amatőr színházi és táncos szakmai tapasztalattal rendelkezik, amelyet számtalan Waldorf-továbbképzéssel egészített ki az évtizedek során a művészetpedagógiától a vallásoktatásig. A szó igazi értelmében vett pedagógus, akinek a tanítás mindig az emberi találkozások mélyülésének lehetőségét jelenti, egy folyamatos és kölcsönös tanulást, legyen szó kisiskolásokról vagy felnőttekről. 2018-tól oktat Waldorf-tanárképzéseken, tanfolyamokon, továbbképzőkön, illetve tanácsadóként is dolgozik több magyarországi Waldorf-iskolában. Ugyanakkor nagycsaládos szülőként a Waldorf-intézményeknek nemcsak a „pedagógusi oldalát” látja és ismeri, hanem arról is széleskörű tapasztalata van, milyen szerepei, feladatai, útjai, örömei vannak egy szülőnek a Waldorf-mozgalomban.

Az előadást a szervezők kiemelten ajánlják az óvodai Waldorf-csoportok iránt érdeklődő szülőknek, illetve azoknak is, akiknek gyereke a következő tanévekben iskolát kezd. Az egyesület tavaly fogalmazta meg célként, hogy rendszeresen szervez nyitott eseményeket a gyerek- és szülőközösségnek, hogy a kézdivásárhelyi Waldorf-oktatás iránt érdeklődő gyerekek és szülők megismerjék egymást és a pedagógusokat, és összekovácsolódhassanak egy igazi, tevékeny és aktív közösséggé. Az érdeklődők ezen a Facebook-oldalon értesülhetnek az újdonságokról: https://www.facebook.com/waldorfkezdi

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük