Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kulcsár-Terza: az EMSZ román érdekeket szolgál

Kulcsár-Terza: az EMSZ román érdekeket szolgál Kovászna megye

Kemény hangú kritikával illette Facebook-bejegyzésében Kulcsár Terza József, az MPE országos ügyvivő elnöke az EMSZ kézdivásárhelyi szervezetét. Meglátása szerint az utóbbi „román” érdekeket szolgál.

Hirdetés
Hirdetés

„Az EMSZ önmagát tette hiteltelenné azzal, hogy román pártokkal szövetkezett, ami egyértelműen román érdekeket szolgál. Hogyan bízhatnánk bennük ezután?” – teszi fel a költői kérdést Kulcsár-Terza József, az MPE országos ügyvivő elnöke. Majd így folytatja: „Így a Magyar Polgári Erő maradt az egyetlen magyar párt, amely a helyhatósági választásokon valós alternatívát kínál az RMDSZ-szel szemben. Számunkra ugyanis a legelső mindig a magyar érdek. Ebben nincs megalkuvás.”

Mint közismert, az EMSZ kézdivásárhelyi szervezete eredetileg Szőts Emilt harangozta be polgármesterjelöltjeként, majd őt teljesen váratlanul visszaléptette, és beállt a románpárt-szövetséget összehozó Constantin Pătruhoz több szálon is köthető, de függetlenként induló Imre Csaba mögé. Közzétett nyilatkozataik alapján cserében az alpolgármesteri székre kaptak ígéretet. Ugyanakkor az EMSZ nem tett le teljes tanácsosi listát Kézdivásárhelyen, amivel – a közösségi hálón terjedő vélekedés szerint – ugyancsak a románpárt-szövetség malmára hajtja a vizet: a töredékszavazatokból ugyanis csak a teljes listát letevő pártok, szervezetek részesülnek.

Időközben a román pártokat összefogó egyesület is bejelentette, hogy Imre Csabát támogatja. Az MPE saját polgármesterjelöltet indított Lukács László személyében, míg az RMDSZ színeiben Bokor Tibor pályázik újabb mandátumra.

Az EMSZ kézdivásárhelyi vezetői részéről eddig még senki sem reagált Kulcsár-Terza József felvetésére.

Fotó: Kulcsár-Terza József Facebook-oldala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. május 22., 17:49
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Egyik kutya, másik eb!
  Vagy egyik 19, másik egy hijján 20!!!!
  Egy tálból fognak cseresznyézni és szítani a feszültséget! Ezek egymást nem fogják megharapni a parlamentben😁😁😁

 • User
  Dátum: 2024. május 22., 19:28
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Tisztelt elnök Ur,az ön pártja Bölönben egy olyan független polgármesterjelölt mögé sorakozott fel,(hisz önök gyüjtötték az aláirások számára) aki csak azért indul ,hogy megossza a magyarságot,nem román,harem a roma jelölt javra! Gratulálok.

 • User
  Dátum: 2024. május 22., 20:34
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Román érdek és magyar érdek. Román levegő és magyar levegő. Magyar kenyér, román kenyér. Hajrá, K.T.! Aztán magyarázd vagy románozd ezt a bukaresti parlamentben, ahova becipel majd az RMDSZ. 21. század. (máshol, nem Háromszéken).

 • User
  Dátum: 2024. május 22., 23:18
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nincs mit ezen rágódni, és cáfolni. Kampány van. Ilyenkor minden jelölt sok hülyeséget állít és mond, hogy szavazatokat nyerjen. Ez a románozas is idiótasàg annak, aki tud gondolkodni. Mintha ők jobbak lennének. Ki a szent itt, mondja meg valaki és arra szavazok.

 • User
  Dátum: 2024. május 23., 6:58
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ez igy van! A tegnap este a konyvtar melletti fotos hazaban talalozott kezdin a „fuggetlen” polgarmeszerjelolt, Patru es Balazs Attila. Most biztos happognak hogy nem igaz,de mind a harom autoja ott volt, le is fotoztam! S meg ok visitnak,ha valaki azt mondja roluk, hogy ossze alltak! Szegyeljek magukat! Hajra MPE!!!

  • User
   Dátum: 2024. május 23., 10:54
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Știi unde este născut șeful tău, dl Tamas Sandor? Îți spun eu: în comuna Zagon. Știi ce partid a dat primarul în ultimii 24 de ani? Îți spun eu: UDMR! Primarul UDMR știi ce VICEPRIMAR a numit și a fost votat de majoritatea consilierilor UDMR? Un viceprimar de la PNL! Român! Un coleg de-al meu! Și dacă în localitatea unde sa născut șeful tău este viceprimar român de la PNL, în orașul unde locuiește nu poate fi tot un viceprimar PNL?

   • User
    Dátum: 2024. május 23., 11:12
    ÉRTÉKELÉS: 12

    D-le, Patru! 1. Nu-mi amintesc, ca am fi baut candva pertu. 2. Functia de viceprimar n-a fost promis lui Balazs Attila? Sau o sa avem doi viceprimari? In fine, ceea ce faceti dvs din perspectiva dumitale si din perspectiva comunitatii romanesti din oras, este luadabil. O faceti foarte bine, chiar. Dupa parerea mea ati facut o mare gresala, cand va-ti plâns de ungurii care locuiesc în oraș pe Facebook, dar probabil majoritatea oamenilor a uitat acest lucru. Personal nu am problema cu dvs, si nici ci idea dvs de a instala un primar sau viceprimar. Aveti un tel politic, aveti metode, bravo! 3. Eu am vorbit si vorbesc in continuare despre EMSZ, pe care l-am votat acum 4 ani, si care acuma si-a tradat identitatea, si m-a tradat pe mine insusi. Asa apreciez eu, si am dreptul sa-si formez propria opinie în această chestiune. 4. Dvs de cand ati devenit supraveghetorul EMSZ-ului? Face parte din intelegere?

    • User
     Dátum: 2024. május 23., 11:54
     ÉRTÉKELÉS: -8

     Accepți invitația la un pahar? Poate bem pertu și te cunosc și personal fiindcă nu vrei să te semnezi când faci comentarii. Nu știam cum să mă adresez: domnule, doamnă.

 • User
  Dátum: 2024. május 23., 19:16
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Nem lévén Facebookom, itt fogok hozzászólni a Balázs Attila és Ilyes Botond facebookos kampány szövegéhez, amit a kvásarhelyi épülő uszoda mellett adtak le. Támogatásukkal vagy nélküle úgy is elindult volna ez a beruházás, mert az RMDSZ körein belül voltak es vannak bátor, kezdeményező polgármesterek, akik nem csak papolnak, hanem dolgoznak. És akiket jó csapat támogat és nem kicsinyes mocskolkodasokkal foglalkozik, illetve nem más tollaval pavaskodik.
  Ne nyomja a populista szöveget a beléptünk díjról. Majd eldönti a következő csapat,

  • User
   Dátum: 2024. május 24., 6:55
   ÉRTÉKELÉS: 10

   Eletemben ennyi bohocot nem lattam😂😂😂!!!!Biztos GPS-el mentek ki az uszodahoz,merthogy eddig ott nem jartak. A szembe levo lepcsohazban lakok,az erkelyrol mindent lehet latni!. Ma latom Attila bohoc oldalan, hogy milyen jo dolog az ipari park!!! Oriasi, hat ennyire magatok alatt vagytok??? Nem csodalkozok! Polgarmester jelolt NINCS, tancsosjelolt is nagy kinlodva 15, alairas,ami igen jol ment, valahogy 600! Tanko ertelmes embernek tunt eddig, hogy mit keres ebben a bohoc csapatban???

 • User
  Dátum: 2024. május 23., 23:26
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Hányinger amit Balázs Atila és bandája elművel.Pontos információk hiányában össze vissza beszélnek. Ja nem….azt nem tudnak. Kérdezzék meg a független polgármester jelöltjüket, hogy ő miért nem használja az évek óta általa bérelt helyet az ipari parkban ???? Ha ilyen segítőkészek akkor adják át azt a helyet akár. Velük vagy nélkülük fut a szekér….de székely embernek elég ocsmány dolog olyasmivel dicsekedni amihez semmi köze nincs, mert még a kezét is onlinye emelgette szavazni…..szóval lubickoljanak az általuk kitalált dolgokban , ne más „uszódájában „

 • User
  Dátum: 2024. május 24., 10:03
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Az EMSZ kampany hazugsagokon, felrevezetesen alapszik. Ide irok, mert a kozossegi mediajukrol letiltottak. Balazs Attila oktatja Tamas Sandort demokraciarol, masok meghallgatasarol. Akkor hogy is van ez?? Szelektiv demokracia ??? Kezdjuk az elejen. Emil Szots nem kozgazdasz es nem elismert kozigazgatasi szakember. Egyetemet nem vegzett, kozigazgatasban nem dolgoztott. Imre Csaba nem fuggetlen. Egy vallalkozoi csoportot kepvisel, valakikkel egyutt akarja fejleszteni Kezdivasarhelyt. Meg nem tudjuk kikkel. Aztan eldonti, hogy fuggetlen, de a roman valasztok Polgarmestere akar lenni. Veluk nem kommunikal romanul. Nem helyes ! Hirtelen az EMSZ rajon,hogy minden kozos – van feher inge, vallalkozo es kiderul ,hogy magyar ,raadasul szekely is. Eldontik,hogy Imre Csabat tamogatjak. Nem dontik el, eldontotte mas ! Emil Szots „reintegralodik”a semmibe, „barna viragporokat „sziv es UFO-rol hallucinal. A kozos foton feketeben vannak, a kep valoszinu magyarsaguk temetese utan keszult.
  Ismet feher ingbe oltoznek .Tanko Sandor Imre Csabaval es a romanokkal egyutt fejleszt, de a romanok nincsnek a plakaton. Veluk tovabbra sem kommunikalnak roman nyelven . Nem helyes !! Kozben folyik a tamadas – ok azt mondtak,hogy nem lehet munkahelyeket teremteni, nem akarunk stb. Ok kik ? Nem irjak le, hogy az RMDSZ-re gondoltak, mert akkor hazugsag lenne, ilyent nem mondtak!!! Allando tema az ipari parkok, nincsenek kihasznalva, nem igy kell mukodtetni. Az ipari parkok jol meghatarozott szabalyok alapjan mukodnek. Vannak tevekenyseget , amiket lehet itt folytatni es van, amit nem. Peldaul nem lehet rendezveny termet mukodtetni. Ertheto ugye ? Miert nem a volt Csavargyar ipari csarnokaiba probalnak „üzemeket bevonzani”? Elado , berelheto, ossze kell dobni a penzt , de erre nem vallakoznak. Sundorognek az epulo uszoda keritesenel, mert megszavaztak ok is. Szanalmas .Nem ettol fog megepulni, hanem abbol a penzbol, amit Bokor Tibor es csapata szerzett! A kampanyban nincs szo arrol, ami tobbsegunknek nagyon fontos . Az ,hogy magyar/szekely kozosseg vagyunk es az is maradjunk, tudjuk hasznalni anyanyelvunket, folemelt fovel buszken vallahassuk magyarsagunkat, kulturankat.

  • User
   Dátum: 2024. május 24., 15:06
   ÉRTÉKELÉS: -4

   Tevedes, nem Bokor Tibor szerezte a penzt hanem a varos lakosag adozik es azt a penzt koltogeti Bokor ur, persze van az melett meg jo par milko kolcson azt is a varos lakoi es az itt bejegyzett cegek fogjak kifizetni , ugy hogy konnyu mas penzevel szerepelni !

    • User
     Dátum: 2024. május 25., 21:39
     ÉRTÉKELÉS: -3

     Ha palyazni kellett az azt jelenti, hogy palyazatnak onresze is van tehat nem kodosittek te nagyokos, es ha mar annyira nevemen szolitottal varom a szemely nevet aki kiadta az adataimat az internet szolgaltatomtol mert ha a rendorseg kell megtalalja azt nem fogja felvesni a naptarba azt a napot !

 • User
  Dátum: 2024. május 24., 14:45
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ezek az emberek a Marsról jöttek?
  A romanokkal szövetkezetek, az RMDSZ tanács és polgármester munkáját mutogatják és nyerni akarnak!
  Söt, folytatnák azt a munkát amit más csinált. Ti mit csináltatok eddig?
  Mentsd meg uram őket!

 • User
  Dátum: 2024. május 24., 18:12
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Imre Csaba : A kormányon lévő helyi szervezetek képviselői is támogatásukról biztosítottak ezen a téren hisz Kézdivásárhely gazdasági fellendítése az ők céljuk is. Ezt a támogatást elfogadtam, azzal a feltétellel, hogy minden projektet, amit én és az EMSZ a város fejlesztése érdekében letesz finanszírozva lessz a román kormány által !
  Johann TAIERLING:
  REFORM GAZDASÁGOT, POLITIKA MENTESEN! Teljesen politika mentesíteni akarunk minden döntést, amit hozunk úgy a tanács mint a polgármester, ezért támogatunk egy független jelöltet és nem egy politikai személyiséget, ezért támogatjuk Imre Csabát!

  Akkor hogy is van ez? Politika mentesen a roman kormany penzebol amit a fuggetlen Imre Csaba intez?
  Itt annyi ellentmondas van,hogy acskapcsokkal sem lehet osszefogni

 • User
  Dátum: 2024. május 25., 8:34
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Szep hetveget kivanok minden gondolkodo embernek !
  Miert hasznalnak sok magyarul furcsan hangzo mondatot, kifejezest ? A FORDITAS miatt !
  Az „Impreuna dezvoltam Targu Secuiesc „jol hangzik. Az „Egyutt fejlesszuk Kezdivasarhelyt” furcsa, eroltetett. Uj munkahelyek : „prin atragerea de noi intreprinderi”vagy valami hasonlo , ebbol lesz az „uzemek bevonzasa”. A „complex spitalicesc”- bol szarmazik a titokzatos „korhazi komplexus”
  A „Build in suit „szo szerint oltonyben epitett-et jelent. Ez tovabbra sem ertheto. Talan valaki csillogni akart angol tudasaval.
  Es ertelmet nyer a filozofiai „reintegracios folyamat aminek celja a reintegracio ” – proces de reintegrare cu scopul reintegrarii ……..
  Ertheto ugye ? Hazilag kellett megoldani a forditast, ez lett.