Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Környezetbarát üzlet nyílt Sepsiszentgyörgyön

Környezetbarát üzlet nyílt Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Megnyílt tegnap az első és egyetlen csomagolásmentes bolt Sepsiszentgyörgyön. A cél nem más, mint megmutatni: a nulla hulladéktermelés elérhető.

Hirdetés
Hirdetés

Bár eddig is elérhetőek voltak a Szimplában a különböző csomagolásmentes és természetes anyagból készült termékek, most külön üzlethelyiségekben tudunk vásárolni. A kínálat széles skálán mozog: mintegy hatvan termék közül lehet választani – mondta Józsi Kinga üzletvezető. A termékek között megtalálhatóak az élelmiszerek (liszt, cukor, tésztafélék kávé, tea), különböző magvak, fűszerek de háztartási, kézműves termékek, mosószerek, szappanok, édességek és borok is. A cél az, hogy az általuk kínált árucikkeket ne csomagolják be műanyag szatyorba vagy dobozba, hiszen környezetkárosító a műanyag, főleg az egyszer használatos. Éppen ezért például kávéscsészét és evőeszközöket, tányérokat is árusítanak, melyek ostyából és korpából készülnek, így akár el is fogyaszthatóak. A termékek között olyan érdekességek is vannak, mint a bambuszból készült fogkefe, vagy kókuszból, lufából, kenderből készült mosogatószivacs. Ezek használati ideje kevesebb, mint a műanyagé, de akkor is jobban megéri ezt választani – magyarázta Józsi Kinga.

A tervek szerint a közeljövőben újabb termékkínálattal jelentkezik a bolt, ugyanakkor szívesen fogadják a papír alapú ajándéktasakokat is, melyet újrahasznosítanak, úgy, hogy az ott vásárolt terméket tehetik bele azok, akik ajándéknak szánják azt. Aki papírtasakot visz be a boltba, ajándék kávét is kap – tette hozzá a tulajdonos. Hozzátette: a műanyag- és csomagolásmentes életmód bárki számára elérhető, egy kis elhatározással. Ebben próbálnak ők is segíteni a bolttal.  

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások