Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az állatokra is figyelni kell!

Az állatokra is figyelni kell! Kovászna megye

Fokozottan kell figyelni a háziállatokra is a kánikula idején – figyelmeztetnek a hatóságok és az állatorvosok. Fontos, hogy az állatok hűvös helyre tudjanak húzódni és állandóan legyen előttük élelem, de főleg bőséges vízmennyiség.

Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben az állatok kennelben élnek, nagyon fontos, hogy hűvös, árnyékos helyet is kialakítsunk számukra, hiszen a tűző nap és forróság nekik is életveszélyes lehet – mondta dr. Antal Tamás állatorvos.

Emellett az állatoknak is szükségük van napi több liter vízre, amit szintén hűvös helyre kell kitenni, és naponta többször cserélni, de az állatok locsolása, úsztatása is hatékony.

Az állatvédők továbbá azt ajánlják, hogy a kánikulában a játékot és a sétát a kora délelőtti és késő délutáni időszakra tegyék a tulajdonosok. Az Amy állatvédő egyesület arra kéri a városlakókat, hogy a kóbor kutyákra, macskákra is gondoljanak, ezért a nagy meleg idején helyezzenek ki a tömbházak előtti kertek árnyékos részébe vizet ezeknek. Azt kérik, hogy a lakók vágják le egy ötliteres pet palack tetejét és naponta akár többször is töltsék meg hideg vízzel, majd tegyék olyan helyre, ahol könnyen hozzáférnek az ebek, macskák. Az egyesület munkatársai, az időjárás enyhülésével összeszedik majd a palackokat – hangsúlyozzák közleményükben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük