Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könnyebben jutnak pénzhez

A szenátus első házként elfogadta az ifjúsági törvény tervezetét. Az újonnan kidolgozott kerettörvény néhány fontos részletet pontosít, főleg ami a finanszírozásokat illeti. Az indítványról a képviselőház szavaz döntő kamaraként.

„A törvényjavaslatot a különböző ifjúsági szervezetek segítségével állították össze, célja pedig biztosítani a jogi keretet az ifjúságpolitika kidolgozásához és alkalmazásához. A tervezet többek között előírja, hogy a központi és helyi hatóságoknak, önkormányzatoknak, illetve az ezek alárendeltségében működő intézményeknek és közszolgálatoknak kötelességük pénzügyi támogatásban részesíteni az ifjúsági tevékenységeket” – magyarázta Kelemen Szilárd, a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) elnöke, aki más érdekességekre is felhívta a figyelmet a törvény kapcsán.

Mint mondta, 2016-ban már elkezdődtek a tárgyalások a törvénymódosítással kapcsolatban, akkor az ifjúsági szervezetek vezetői és a kormány tagjai beszélték át részletesen, hogy mi kerüljön ebbe a törvénybe. Később ismét módosítottak a tervezeten, de kihagyták az érintettek véleményét, viszont Cseke Attila képviselő és Antal Lóránt szenátor segítségével sikerült belevinni azokat a kitételeket, amelyek a magyar ifjúsági szervezeteket is érintik.

Kelemen Szilárd elmondta, összességében elégedettek azzal, amit a kerettörvénybe foglaltak az általuk javasoltakból, hiszen több lehetőségük lesz a hátrányos helyzetű fiataloknak, csoportoknak is, de a finanszírozási lehetőségek is megváltoztak. Bekerült a törvénybe az is, hogy a helyi és megyei önkormányzatok a jövőben ne csak pénzzel támogathassák az ifjúsági szervezeteket, hanem infrastrukturális és más lehetőségekkel is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük