Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kihasznált lányokkal példázódtak

Kihasznált lányokkal példázódtak Kovászna megye

Veszélyeknek teszik ki magukat azok a naiv, tapasztalatlan fiatalok, akik egyetemi tanulmányaik miatt hirtelen nagyvárosba kerülnek, és elővigyázatosság nélkül kezdik el élni a „nagybetűs életet”. Olyan bódítószer is megjelent a hazai piacon, amivel elkábíthatják a lányokat, és kihasználják őket – figyelmeztet Liliana Lazea, a Kovászna megyei drogprevenciós iroda koordinátora.

Hirdetés
Hirdetés

A szakember elmondta, megyénkben a polgárok még mindig óvakodnak tanácsot kérni a drogprevenciós iroda szakembereitől. „Legtöbben arra gondolnak, egy kisvárosban hamar kiderül, hogy gyermeküket drogfogyasztással gyanítják. Mi teljesen bizalmasan kezeljük a megkereséseket, személyi adatokat, és sok esetben tényleges segítséget tudunk nyújtani. Idén csupán pár kíváncsi személy kereste fel irodánkat, de legtöbben már az elején hangsúlyozták, hogy „ismerősüknek” érdeklődnek. Nem kell ferdíteni, mi szívesen segítünk” – hangsúlyozta Lazea.

Tőle tudtuk meg, hogy számos idei nyári táborban, különféle témákban már folytattak tájékoztató kampányt. Legutóbb arról beszéltek fiataloknak, hogy miért ne hagyják felügyelet nélkül az italukat szórakozóhelyeken: ugyanis már a román piacon is megjelent egy olyan átlátszó, szagtalan kábítószer, amit lányok italába lopnak bele, ettől a tudatállapotuk módosul, majd eszméletüket vesztik, így védtelenül akár erőszak áldozataivá is válhatnak, és utólag nem emlékeznek még az elkövetőre sem.

Június 26-án, a kábítószer-ellenes világnap alkalmával a sepsiszentgyörgyi székhelyű drogprevenciós iroda a városközpontban is jelen lesz. Itt különféle, idevágó témákban kérhetnek információt aggódó szülők, kíváncsi fiatalok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük